DCA Voer Pro Inside

Brijvoermarkt stevent af op nieuwe prijsstijgingen

6 Oktober 2015 - Redactie Boerenbusiness

De markt voor bij- en brijvoeders bevindt zich in week 41 in een tussenfase. Hoewel het aantal prijswijzigingen tot een minimum beperkt blijft, wordt aangegeven dat het aanbod van verschillende producten aan de krappe kant is.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Aan de Matif sloot de maïsprijs aan het begin van week 41 op 163,75 euro per ton. Dit is een stijging van 0,25 euro ten opzichte van een weer eerder.  Hoewel de prijs wat is gestegen, staat de notering nog altijd op een laag niveau en dit is een van de factoren die prijzen van maïsvoermeel, proficorn en corngold omlaag sturen. Duynie verlaagt de prijzen van deze producten met respectievelijk 9 euro per ton, 0,05 euro per procent droge stof en 0,10 euro per procent droge stof.

Naast de grondstofnoteringen, speelt ook het ruime aanbod een rol in de verlagingen. Fabrieken werken goed door en hoewel er vanwege de naderende snijmaïsoogst incidenteel wel iets meer vraag is, is het aanbod ruimer dan de vraag.

Hoewel verder geen prijswijzigingen worden doorgevoerd, neemt de spanning op de brijvoermarkt wel wat toe. De markt is in balans, maar verschillende producten neigen eerder naar een tekort, dan naar een overschot. Dit geldt voor aardappelproducten, maar ook voor tarwezetmeel. De vraag kan nog wel worden ingevuld, maar leveranciers geven aan dat er niet veel meer vraag bij moet komen. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden