Tot de uitreiking
00 dagen
00 uren
00 minuten
00 seconden
Mede mogelijk gemaakt door

Nucrop van Kamps de Wild

Boerenbusiness feliciteert Kamps de Wild als derde en laatste genomineerde voor de Agribusiness Award 2022. Het bedrijf heeft zijn product Nucrop voor de Award aangemeld.

Nucrop is een non-chemisch systeem dat geschikt is voor loofdoding in de aardappelen of het bestrijden van onkruid en groenbemesters. Hierbij wordt geen chemie maar een geleidingsvloeistof gebruikt wat de effectiviteit van de elektrificatie verhoogd. Hiermee wil Kamps de Wild de huidige systemen zoals spuiten, looftrekken, loofklappen en loofbranden vervangen. Daarnaast is de afrijping van aardappelen met het systeem beter te sturen, met als resultaat een betere kwaliteit van de aardappelen en een passende maatsortering.

In een toelichting laat de vakjury weten: "Een mooie en milieuvriendelijke innovatie voor loofdoding in aardappelen met in de komende jaren ook mogelijkheden voor andere gewassen. Echt een gat in de markt, want het aantal toegelaten groene middelen is nog uiterst beperkt. De jury heeft dan ook hoge verwachtingen van deze innovatie. Proficiat met jullie nominatie!"

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de Agribusiness Award.