Boerenbusiness presenteert de Agribusiness Award 2020. De Award waarmee bijzondere prestaties in de agrarische keten extra voor het voetlicht worden gebracht. Ben jij het bedrijf in de agribusiness dat met een vernuftig product, vernieuwende dienst of baanbrekend productieproces de boer aantoonbaar financieel voordeel oplevert? Meld je aan!
Agribusiness Award 2020
De award voor een bedrijf dat met zijn of haar handelen de positie van Nederlandse agrarische ondernemers in de veehouderij en akkerbouw weet te verbeteren. Voor bedrijven die de sector met hun innovatiekracht, duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid inspireren en naar een hoger plan tillen.

Lees meer >> Meld je aan >>

De vakjury

Juryvoorzitter

Aalt Dijkhuizen

Aalt Dijkhuizen (1953) is sinds 2014 Voorzitter van de Topsector Agri & Food. Verder is hij lid van diverse Raden van Commissarissen in de agri & food sector. Aalt Dijkhuizen is geboren en getogen op een melkveebedrijf. Is afgestudeerd in Agrarische Economie aan Wageningen Universiteit (1977) en promoveerde in de Economie van Dierziekten aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht (1983). In 1992 werd hij benoemd tot hoogleraar in Wageningen. In 1998 maakte hij de overstap naar het bedrijfsleven en werd Managing Director bij het toen beursgenoteerde Nutreco. Van 2002 tot 2014 was hij Bestuursvoorzitter in Wageningen.

Jurylid

Pierre Berntsen

Pierre is sinds 2006 Directeur Agrarische Bedrijven bij ABN AMRO Bank. Na zijn studie aan de HAS in Den Bosch en een aantal jaar werken voor de Gezondheidsdienst voor Dieren rondde hij zijn studie aan de Wageningen Universiteit af. Na zes jaar mengvoerindustrie stapte hij eind jaren negentig over naar ABN AMRO. Nu is hij het gezicht in de agrarische markt voor ABN AMRO. De positie en het inkomen van boeren en tuinders zijn belangrijke drijvers voor Pierre. Innovaties die dat verbeteren en voedselproductie verduurzamen verdienen daarom aandacht, aldus Pierre.

Jurylid

Jan Omvlee

Jan Omvlee (1954), geboren in Groningen, studeerde Agrarische Economie in Wageningen. Na het afstuderen in 1979 werd hij directeur bij het Nederlands Instituut voor de Afzetbevordering van Zaden van Groenvoedergewassen, waar hij zich met name richtte op de ontwikkeling van de markten in China en de voormalige Sowjet-Unie. In 1987 maakte hij de overstap naar het groenteveredelingsbedrijf Rijk Zwaan, waar hij verantwoordelijk werd voor de wereldwijde export. Na 31 jaar bij Rijk Zwaan ging hij in juli 2018 met pensioen. Tegenwoordig vervult hij enkele adviesfuncties in binnen- en buitenland.