Tot de uitreiking
00 dagen
00 uren
00 minuten
00 seconden
Mede mogelijk gemaakt door

Juryleden

De vakjury van de Boerenbusiness Agribusiness Award bestaat uit:

Aalt Dijkhuizen

Juryvoorzitter

Aalt Dijkhuizen (1953) was tot 2020 Voorzitter van de Topsector Agri & Food. Verder is hij lid van diverse Raden van Commissarissen in de agri & food sector. Aalt Dijkhuizen is geboren en getogen op een melkveebedrijf. Is afgestudeerd in Agrarische Economie aan Wageningen Universiteit (1977) en promoveerde in de Economie van Dierziekten aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht (1983). In 1992 werd hij benoemd tot hoogleraar in Wageningen. In 1998 maakte hij de overstap naar het bedrijfsleven en werd Managing Director bij het toen beursgenoteerde Nutreco. Van 2002 tot 2014 was hij Bestuursvoorzitter in Wageningen.

Pierre Berntsen

Jurylid

Pierre is sinds 2006 Directeur Agrarische Bedrijven bij ABN AMRO Bank. Na zijn studie aan de HAS in Den Bosch en een aantal jaar werken voor de Gezondheidsdienst voor Dieren rondde hij zijn studie aan de Wageningen Universiteit af. Na zes jaar mengvoerindustrie stapte hij eind jaren negentig over naar ABN AMRO. Nu is hij het gezicht in de agrarische markt voor ABN AMRO. De positie en het inkomen van boeren en tuinders zijn belangrijke drijvers voor Pierre. Innovaties die dat verbeteren en voedselproductie verduurzamen verdienen daarom aandacht, aldus Pierre.

Jan Omvlee

Jurylid

Jan Omvlee (1954), geboren in Groningen, studeerde Agrarische Economie in Wageningen. Na het afstuderen in 1979 werd hij directeur bij het Nederlands Instituut voor de Afzetbevordering van Zaden van Groenvoedergewassen, waar hij zich met name richtte op de ontwikkeling van de markten in China en de voormalige Sowjet-Unie. In 1987 maakte hij de overstap naar het groenteveredelingsbedrijf Rijk Zwaan, waar hij verantwoordelijk werd voor de wereldwijde export. Na 31 jaar bij Rijk Zwaan ging hij in juli 2018 met pensioen. Tegenwoordig vervult hij enkele adviesfuncties in binnen- en buitenland.