Eigen foto

Inside Uien

Het is wachten op een nieuwe koopronde

30 November 2018

Na wat hectische weken op de uienmarkt is het deze week een stuk rustiger. Er heeft een koopronde plaatsgevonden, waarbij er veel uien zijn verkocht. Het is nu wachten op een nieuwe koopronde.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De uienmarkt is inmiddels weer wat afgekoeld. Tijdens de hectiek van de voorgaande weken zijn er veel uien verkocht, waardoor verwerkers hun voorraden hebben aangevuld. Het is nu weer wat rustiger, vooral omdat verwerkers met deze saldo's niet te veel risico willen nemen (door nog grotere voorraden aan te nemen).

Daarbij is het een stuk lastiger geworden om uien in handen te krijgen. De stemming onder de telers is erg vast en het aantal telers met vrije uien is gedurende de vorige koopronde behoorlijk geslonken. Wel zal er nog een groot deel van de uien in handen zijn van speculanten.

Baalprijs blijft steken
De baalprijs wist vorige week flinke sprongen te maken, maar blijft deze week steken op het niveau van vorige week. Voor de middelsortering wordt in de baal €50 betaald en bij de grove sortering ligt dit rond de €55.

Hoewel het deze week iets rustiger was, loopt de export goed door. De gemiddelde weekexport komt op ruim 22.000 ton uit, wat voor de periode van het jaar uitstekend is. De gebruikelijke Afrikaanse bestemmingen zijn aan de markt en er wordt verwacht dat zijn voorlopig nog aan de markt zullen blijven. Als Senegal haar quotum vol wil krijgen, dan zullen zij zelfs nog behoorlijk moeten aanpoten.

Beursprijzen zetten wel stappen
De beursprijzen hebben afgelopen week opnieuw een grote stap gezet. Alle regionale beurzen noteerden flinke plussen voor hun noteringen. Als de beurzen naast elkaar worden gelegd, wordt voor de fijnste sortering €25 tot €40 betaald, voor de 30% tot 60% grof komt de prijs uit op €38 tot €50 en voor de grove uien wordt €42 tot €50 betaald.

Beurs Emmeloord noteert dit jaar fors hoger dan in de voorgaande jaren.
Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden