Brief minister Schouten

Verkorte teelt vanggewassen al in 2018 mogelijk

5 Maart 2018 - Anne Jan Doorn

Minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) laat weten dat de verkorting van de minimale teeltperiode van vanggewassen naar 8 weken al in 2018 wordt toegestaan. Dit laat Schouten weten in een Kamerbrief.

De verwachting was dat de verkorte teeltperiode pas in 2019 van kracht kon gaan. Dit omdat eventuele wijzingen over de uitvoering van de vergroening uiterlijk 1 augustus voorafgaand aan het jaar van inwerkingtreding (in dit geval augustus 2017) gemeld moeten worden. 

Eerder werd maakte RVO al bekend dat deze verkorting voor de vanggewassen die direct met het hoofdgewas worden ingezaaid, toegestaan wordt.

Voldoen aan Ecologisch Aandachtsgebied
Om de vergroeningspremie uit het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) te ontvangen, moeten akkerbouwers voldoen aan de eis van een Ecologisch Aandachtsgebied. Dit kan worden ingevuld met het telen van een vanggewas.

Schouten zal de Uitvoeringsregeling Rechtstreekse Betalingen nu zo snel mogelijk aanpassen.

Bekijk hier de volledige Kamerbrief.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Anne Jan Doorn

Anne Jan Doorn is expert Akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij schrijft onder meer over de verschillende akkerbouwmarkten en focust zich daarnaast op de grond- en energiemarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden