Nieuws Droogte 2018

Droogterecord 1976 voorlopig verbroken

25 Juli 2018 - Anne Jan Doorn

Het droogterecord van 1976 is voorlopig verbroken. Weeronline zegt dat het nu droger is, dan het in 1976 op 25 juli was. In dat jaar kwam het neerslagtekort op 25 juli uit op 257 millimeter, waar dat dit jaar al 261 millimeter is.

Het verschil tussen de verdamping en de neerslag is daarmee tot een recordhoogte opgelopen. Weeronline verwacht zelfs dat de hoge verdamping het gemiddelde neerslagtekort begin augustus naar 300 millimeter stuwt.

Hier en daar wat regen
De verwachting is overigens wel dat er vrijdagavond en zaterdag kans is op enkele regen- en onweersbuien. Daarna wordt het opnieuw lang droog, met veel zon en zomerse tot tropische temperaturen.

(Tekst gaat verder onder de grafiek)Het neerslagtekort heeft het jaar 1976 ingehaald, maar nog niet definitief verbroken.

Wel is er afgelopen nacht (in de nacht van 24 juli op 25 juli) op diverse plekken wat regen gevallen. Zo viel in Woensdrecht maar liefst 21 millimeter regen, ook in Breda en Tilburg vielen her en der buien. Dat meldt Omroep Brabant. Ook een deelnemer van de Boerenbusiness Gewastour ontving ruim 7 millimeter regen.

Blijvend warm
De situatie wordt echter nog nijpender, omdat er donderdag 26 juli temperaturen van 36 graden Celsius worden verwacht.o Op vrijdag 27 juli kan de temperatuur zelfs oplopen tot 38 graden. Het zijn daarmee de heetste zomerdagen sinds 2015.Een deelnemer van de Boerenbusiness Gewastour ontving ruim 7 millimeter regen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Anne Jan Doorn

Anne Jan Doorn is expert Akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij schrijft onder meer over de verschillende akkerbouwmarkten en focust zich daarnaast op de grond- en energiemarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer

Weerupdate met Robert de Vries

Stevige weersomslag op komst in West-Europa

Weerupdate met Robert de Vries

Winter ver weg met zeer hoge temperaturen

Weerupdate met Robert de Vries

Nat en zacht weer heerst, maar kou zit wel dichtbij

Weerupdate met Robert de Vries

Na regen steekt nu ook nachtvorst de kop op

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden