ChristenUnie

Nieuws Nieuwjaarsboodschap

'Ik zal betrokken en duidelijk zijn'

2 Januari 2019 - Wouter Baan

Minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) schrijft in haar nieuwjaarsboodschap veel waardering uit voor het werk van boeren, tuinders en vissers. In de transitie naar kringlooplandbouw belooft Schouten betrokkenheid en duidelijkheid.

In de brief benadrukt Schouten het belang van gezond en veilig voedsel en steekt ze haar waardering voor de producenten niet onder stoelen of banken. Daarbij erkent ze dat boeren veel druk ervaren door de huidige wet- en regelgeving, weersomstandigheden en naderende brexit.

Boeren staan er volgens Schouten niet alleen voor en de samenleving is geen 'los zand'. De landbouwminister zegt de verbinding tussen boer en maatschappij te willen versterken, zodat voedselproductie de waardering krijgt die het verdient.

Samen naar kringlooplandbouw
Schouten benadrukt eveneens dat kinglooplandbouw noodzakelijk is om de voedselvoorziening voor de toekomstige generaties veilig te stellen. Die transitie lukt volgens haar alleen als iedereen daar een aandeel in neemt. Anders gezegd: hier ligt een gezamenlijk opdracht voor agrarisch Nederland.

De minister erkent dat de transitie tijd kost en bovendien niet makkelijk zal zijn. "Ik zal betrokken en duidelijk zijn", zo belooft ze. "Bijvoorbeeld wanneer het om de stoppersregeling in de varkenshouderij en het fosfaatrechtstelsel voor melkveehouders gaat."

Klik hier om de volledige nieuwjaarsboodschap te lezen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden