Ook in Wales en Schotland

Droogte verspreidt zich verder over Engeland

3 April 2012 - Redactie Boerenbusiness

Het midden en het zuidwesten van Engeland kunnen de volgende kandidaten worden waarvan officieel gezegd wordt dat deze delen met droogte te kampen hebben.  Dat laat het laat het ministerie voor Milieu weten, zo meldt Farmers Weekly.

Yorkshire was het laatste gebied welke een droogtestatus ontvangen heeft, maar nu waarschuwt het ministerie dat de droogte zich verspreidt naar het westen van het land.

East Anglia en het zuid-oosten van Engeland hebben al te maken met droogte. Delen van de Midlands en het zuidwesten kampen eveneens steeds meer met de effecten van droogte.
In Wales is de huidige situatie en de verwachting voor de zomer normaal. Echter een uitzonderlijke droge lente en zomer kunnen dat gaan veranderen. Dat laat het bureau weten.
Trevor Bishop, hoofd water bij het ministerie van milieu, zei maandag tegen radio 4 van de BBC dat de problemen met droogte toenemen en deze zich verspreiden richting het westen.
"Wanneer de droge situatie aanhoudt, wat steeds waarschijnlijker wordt, is het zo dat de droogte zich de komende maanden richting het westen gaat verspreiden", zegt Bishop.
"Onze rivieren zijn heel belangrijk, maar tevens is het water nodig voor onze zaken, de economie en de boeren. Het is afhankelijk van de regenval in de winter of de rivieren zich verder kunnen aanvullen."
Voor het tweede jaar op rij is er niet voldoende regen gevallen.
Waterbedrijven investeren in reservoirs, waterzuiveringsinstallatie en manieren om water over land te verplaatsen.
Het laatste droogterapport welke op vrijdag 30 maart vrijgegeven werd meldt dat het water in de rivieren steeds verder afneemt. Daarmee ligt de hoeveelheid water in rivieren gelijk aan dat van maart 1976.     
Het aantal agrarische licenties waar boeren geen water kunnen gebruiken door lage watercondities is met 116 licenties toegenomen in East Anglia. In de Midlands is het aantal met 143 toegenomen. In het zuidwesten blijft het aantal plaatsen met waterrestricties staan op 205.
Vanaf donderdag gaan de eerste verboden op het gebruik van brandslangen in East Anglia en delen van het zuidwesten van Engeland gelden.
Uit de statistieken van 1 tot 28 maart blijkt dat de meeste delen van Engeland minder dan de helft van de normale regenval ontvangen heeft.

Naast Engeland hebben ook Schotland en Wales ook met droge omstandigheden te maken. Deze hebben respectievelijk 40 tot 25 procent van de normale regenval ontvangen. 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden