Deadline rood nadert

Witwassen van dieseltanks begint

12 Maart 2013 - Redactie Boerenbusiness - 10 reacties

Tot en met 1 juli mogen boerenbedrijven en loonbedrijven nog de beschikking hebben over rode diesel. In de praktijk moet nu echter al begonnen worden met de aankoop van witte diesel om op tijd de rode kleurstof uit de tanks te krijgen. Ook zijn er nog open vragen rondom oogstmachines, zo meldt Hero Dijkema, beleidsadviseur verkeer en vervoer bij Cumela.

"In principe heeft de sector een half jaar om de voorraden op te maken", zegt Dijkema. Per 1 juli is ook het in bezit hebben van rode diesel verboden. "2013 is een overgangsjaar."

Hoewel er nog tot 1 juli witte diesel met rode kleurstof in de tanks mag zitten is het vooral voor degene die de tanks niet vaak laten vullen zaak om er nu al witte diesel in te stoppen. "De douane heeft proeven gedaan om te kijken naar de tijd die nodig is om rode kleurstof uit de tank te krijgen, maar dat waren proeven met nieuwe tanks."

In het bijzonder de tanks op de boerenbedrijven worden maar een paar keer per jaar gevuld, waardoor het langer duurt voor de rode kleurstof verdwenen is. Tevens heb je te maken met bezinksel onderin de tank, maar Dijkema heeft er alle vertrouwen in dat de douane daar rekening mee houdt. "Om de rode kleur kwijt te raken moet er toch twee tot drie keer witte diesel in de tanks gestopt worden."

Een open vraagstuk blijven de oogstmachines. Daarvan zijn de tanks na de oogst met rode diesel gevuld, maar die komen vaak pas na 1 juli de schuur uit. "Dit gebeurt om condensvorming te voorkomen." Voor die machines is vrijstelling aangevraagd maar of die er komt is nog onduidelijk.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
10 reacties
J.lo 12 Maart 2013
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/item/10822132/Witwassen-van-dieseltanks-begint]Witwassen van dieseltanks begint[/url]
Restant maar weg laten lopen in de sloot, is dat wat ze willen????
Eric 12 Maart 2013
De koffie word nooit zo heet gedronken aldat die word opgediend Het zal allemaal zo'n vaart niet lopen
teus 12 Maart 2013
Moeten we soms ook ontheffing aanvragen voor machines zoals trilplaten en noodstroomaggregaten??????? Nu kunnen we pas zien in welk een verrot land we leven. Als men rode diesel afschaft maakt het toch niks hoe een brandstoftank er van een bepaald apparaat er na een jaar van binnen uit ziet. Het ging toch om de accijnsinkomsten van de overheid!!!! Tekenend voor dit land als we dan bv op de 16 km club oude trekkertjes gaan controleren!!! ZIEK!!!
Leonardo 12 Maart 2013
Ambtenarendictatuur! Ik heb er geen andere bewoording voor.
Rikkert 12 Maart 2013
Gewoon leegtanken die boel en wit erin. Gaan ze toch niet controleren die rakkers. Geen capaciteit.
Jackie 12 Maart 2013
We laten alles maar over ons heen komen. Enkele dagen de rijksweg op en stil zetten die hap in heel Nederland, totdat er weer verlaging komt.
tante rieki 12 Maart 2013
maak je er niet druk om , we hebben het allemaal straks en dan is niemand fout.
kiepkar 12 Maart 2013
Als geen rode diesel meer verkocht mag worden is het klaar...zou je denken maar nee hoor die laatste halve miljoen diesel moeten en zullen ze het hoge tarief voor ontvangen.en o wee wie na 1 Juli met een kleurtje gesnapt wordt die is niet gelukkig,dan zullen ze je wel eens goed nakijken.Die trekkers van weet ik veel hoe oud die hun hele leven op rood hebben gereden zijn niet een twee drie blank.Zelfs niet als je de diesel wel netjes voor 8 jan hebt aangegeven bij de belasting...
BM 350 12 Maart 2013
Kontrole kost meer van stijgen dan van dekken.
looodsbaas 20 Maart 2013
de eerste tanks van graafmachines met witte diesel zijn al leeg gestolen
worden zelfs gaten in geboord
dat gaat zeker goed komen die witte diesel
Westbrabander 20 Maart 2013
Als het van dit weer blijft, krijgen we niet eens de kans om de rode diesel op tijd op te stoken.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Analyse Energie

Amerika zet de toon op oliemarkt

Analyse Energie

Opec slaagt er niet in het tij te keren op de oliemarkt

Analyse Energie

Diesel niet goedkoper na stevige correctie olie

Analyse Olie

De rol van diesel is nog niet uitgespeeld volgens Exxon

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden