Leidend in groentezaden

Nickerson-Zwaan verder als Hazera

15 September 2014 - Redactie Boerenbusiness

Nickerson Zwaan B.V. gaat vanaf nu verder onder de nieuwe bedrijfsnaam in Hazera Seeds B.V. Het veredelingsbedrijf met hoofdkantoor in Made opereert doet dat samen met partnerbedrijf Hazera Genetics. De organisatiestructuur, inclusief management, commerciële teams, klantenservice, onderzoek & ontwikkeling en alle ondersteunende afdelingen, blijft ongewijzigd.

De nieuwe naam en merk, Hazera, zijn het logische gevolg van de wereldwijde uitbreiding van het bedrijf sinds Nickerson-Zwaan en Hazera Genetics in 2008 werden samengevoegd door hun moederbedrijf de Limagrain Groep. Deze stap voorziet in de behoefte om wereldwijd onder één naam te opereren en te worden gezien als één bedrijf.

De naam Hazera staat voor de gecombineerde en elkaar aanvullende expertise, ervaring en vakmanschap van Nickerson-Zwaan en Hazera Genetics. Door de samenvoeging zegt Hazera nu tot de leidende bedrijven in de wereldwijde groentezadenindustrie te behoren. Daarbij wordt de internationale aanwezigheid versterkt en het productassortiment uitgebreid en verbeterd. Het bedrijf blijft opereren vanuit dezelfde locaties en met dezelfde contactpersonen voor verkoop, service en productontwikkeling.

Hazera is een business unit van de in Frankrijk gebaseerde internationale coöperatie Limagrain. Hazera is één van de wereldwijd leidende bedrijven in het veredelen en ontwikkelen van groentevariëteiten en de productie en verkoop van hybride groentezaden. De producten worden op de markt gebracht via twaalf dochterbedrijven en door distributeurs in meer dan 100 landen.

Limagrain is een internationale landbouwcoöperatie gebaseerd in Frankrijk en gespecialiseerd in akkerbouwzaden, groentezaden en graanproducten. Limagrain, opgericht en bestuurd door boeren, is het 4e zadenbedrijf in de wereld en het 2e in groentezaden, met een totale jaaromzet van bijna 2 miljard euro. Limagrain heeft bedrijven in 41 landen en telt meer dan 8,600 werknemers, van wie 20 procent (ruim 1.750) actief zijn in onderzoek en ontwikkeling.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden