Hazera

uien

Gewastour uien - week 31

Zaaiuien strijken, juiste MH bespuiting cruciaal

De zaaiuien van de Gewastour zijn vorige week begonnen met strijken en inmiddels gaat dat erg snel. De eerste MH-bespuitingen zijn dan ook gedaan, waarbij het juiste moment cruciaal is voor een goede opname. 
4 Augustus 2021

Aangeboden door Hazera

Tripsalarm gaat af in uien, waar moet je op letten?

Er worden landelijk steeds meer tripsen en larven gevonden in de uien. Om schade te voorkomen moet er snel actie ondernomen worden. Arjan Bos, gewasspecialist uien van Hazera, neemt u mee in het veld. Hij laat zien hoe je trips het beste kunt vinden en waar u op moet letten voor de juiste bestrijding.
22 Juli 2021
Hazera

Aangeboden door Hazera

Teelttips voor uien die achterblijven in groei

We zien veel problemen met korstvorming in uienpercelen, dit komt door de weersomstandigheden van de afgelopen maand met in sommige gebieden, een behoorlijke hoeveelheid neerslag in een korte periode.
23 Juni 2021
Gewastour 2021

Aangeboden door Hazera

Uien telen op verhoogde bedden en ruggen

Een geslaagde oogst begint bij het klaarmaken van een mooi zaaibed. De zaaiui is zeer gevoelig voor structuurschade en vochtoverlast. Om die redenen wordt er onderzoek gedaan naar de uienteelt op ander zaaibed dan het traditionele vlakveldteelt.
8 Mei 2021
Gewastour 2021

Gewastour Uien - week 16

Zorgt geprimed uienzaad dit voorjaar voor kickstart?

Het contrast tussen de uienpercelen in Nederland is groot. Op sommige percelen zijn de rijtjes met uien al duidelijk zichtbaar, andere percelen worden deze week pas gezaaid. Ondanks de lage temperatuur, klinken er verspreid door Nederland positieve geluiden over uien die gezaaid zijn. Vooral geprimed zaaizaad laat zien waarvoor ze behandeld zijn.
22 April 2021
Hazera

Aangeboden door Hazera

Het voorjaar gaat weer van start

Op dit moment zien we de eerste zaaimachines weer verschijnen op het land. Ondanks het vroege tijdstip in het jaar zijn er, speciaal op de wat zwaardere kleigronden, toch al volop beweging van zaaimachines te zien.
12 Maart 2021
Hazera

Aangeboden door Hazera

Grote verschillen in tripsdruk tussen percelen

Welke invloed hebben factoren als teeltwijze en perceelsligging op de ontwikkeling van uien- en bonenvlieg en trips in de zaaiuienteelt? In 2020 is op 10 locaties – in Flevoland en Zeeland – een aanzet gedaan om met monitoring een antwoord op deze vraag te vinden.
10 Maart 2021
akkerbouw uien uienareaal uienveld

Aangeboden door Hazera

MH bespuiting lastig door tweewassigheid

De MH besputing dit jaar kan lastiger zijn dan andere jaren door de tweewassigheid. De stand is niet egaal waardoor telers een keuze moeten maken die ervoor zorgen dat de kleinere uien te vroeg een MH bespuiting gaan krijgen.
3 Augustus 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden