Column Marlies van Zeeland

Die administratie, dat is net iets voor jou toch?

14 Januari 2015 - Marlies van Zeeland - 1 reactie

Als ik heel eerlijk ben, snap ik sommige keuzes niet die ik tijdens mijn schoolcarrière heb gemaakt. Zoals de keuze voor een technisch pakket op de havo: wiskunde B, handelseconomie, natuurkunde, scheikunde en biologie. Dierenarts worden leek mij het ultieme beroep en daar baseerde ik mijn vakken op.

Als boerendochter uit een klein Brabants dorp vond ik het boerenleven mooi, maar ik wist toen al dat ik geen fulltime boerin wilde worden. Dus was dierenarts een voor de hand liggend besluit. Maar zo'n keuze maak je, terwijl je nog niet weet wat de wereld verder te bieden heeft.

Als er toen op school was ingezoomd op mijn kwaliteiten, dan was er een creatief meisje tevoorschijn gekomen. Ik kon mijn ei kwijt in sport, handvaardigheid en tekenen. Maar in de vierde klas bleef ik zitten. Toen ik uiteindelijk mijn havo diploma had, kon ik het niet meer opbrengen om nog twee jaar vwo te volgen. Terwijl ik wel een vwo diploma nodig had, als ik diergeneeskunde in Utrecht wilde studeren.

De keuze viel uiteindelijk op de HAS en op de studie Bedrijfskunde. Dit was ook een behoorlijk technische studie, maar mijn geluk was dat deze ook voor een groot deel bestond uit marketing. Van die lessen ging mijn hart sneller kloppen. Dat was me bij wiskunde B nog nooit gebeurd. Ik vind het mega interessant dat bijvoorbeeld een supermarkt de winkelroute helemaal indeelt naar de behoefte van de klant, om zo maar een voorbeeld te noemen.

Na de HAS ben ik verder gaan studeren in Wageningen: Marketing en Consumentengedrag. Ik ging graag naar college en werd steeds nieuwsgieriger. Nog tijdens Wageningen ben ik gestart met mijn eigen marketingbureau, zodat ik mijn kennis ook in praktijk kon brengen.

Zes jaar geleden ben ik bij mijn vriend Martijn op de boerderij gaan wonen. Daar richtte ik mijn kantoor in, zodat ik vanuit thuis aan mijn passie kon werken. Toen Martijn het bedrijf een paar jaar geleden overnam, vroeg hij of ik de administratie wilde verzorgen. ‘Dat is net iets voor jou, toch? Je zit toch al op kantoor en door de administratie te verzorgen krijg je meer binding met het bedrijf. ‘

Tja, dacht ik. Dat klopt. Maar opeens kreeg ik een flash back naar de economie lessen. En daar werd ik niet gelukkig van. Toen heb ik mijn rijtje kwaliteiten erbij gepakt: creatief, open, enthousiast… maar niet accuraat, gestructureerd en…. Datgene wat je dus nodig hebt voor het verzorgen van de administratie. We hebben daarom besloten om dit klusje uit te besteden aan iemand, wiens hart wel sneller gaat kloppen bij cijfers.

En ik? Ik word heel gelukkig van melk geven aan de kalveren. Dat vraagt Martijn aan mij als hij het nét even iets te druk heeft, voor mij is het een mooie afwisseling voor een dag op kantoor.

Marlies van Zeeland
Partner in Mevrouw de Boer*

*Marlies van Zeeland vormt samen met haar zus Rianne het inspiratie- en communicatiebureau Mevrouw de Boer. Met DCA samen verzorgen Marlies en Rianne deze winter trainingen voor agrarische vrouwen onder de titel Het merk IK. Wilt u hier meer van weten of zich voor de training aanmelden, klik dan hier voor meer informatie.
 

Marlies van Zeeland

Meer over

vrouwen
Reacties
1 reactie
Gerrit Francissen 19 Januari 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/columnisten/column/10861547/Die-administratie,-dat-is-net-iets-voor-jou-toch?]Die administratie, dat is net iets voor jou toch?[/url]
Volg je passie.........helemaal oke
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden