Special Gewastour week 27

In Spijk is beregenen inmiddels noodzaak

4 Juli 2018 - Anne Jan Doorn

De droogte is in het hele land merkbaar. In Groningen viel echter relatief veel regen. Het perceel in Spijk kreeg 39,9 millimeter en op het perceel in de Johannes Kerkhovenpolder viel 49,8 millimeter neerslag.

De verschillen, omtrent de droogte op de verschillende percelen die meedoen met de Boerenbusiness Gewastour, zijn groot. In Zeeland viel 9,3 millimeter neerslag, maar Fijnaart spande de kroon met slechts 3,6 millimeter. Op het perceel in Spijk werd deze week voor het eerst beregend.

Om optimaal gebruik te maken van de 15 tot 20 millimeter neerslag is er een dag van tevoren stikstof (NK 16-30) gegeven. Op het perceel in Spijk zijn gemiddeld 12 knollen per plant geteld. De aardappelen op dit perceel staan in zware klei (circa 47% afslibbaar), waardoor er veel capillaire werking is.

Droogte in mei
In de maand mei was er ook al een droogteperiode in Spijk. Daar waar bij andere percelen te veel regen viel, was het op dit perceel juist erg droog. Na een periode van 3 weken zonder regen, was een bui van 15 millimeter eind mei erg welkom.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Anne Jan Doorn

Anne Jan Doorn is expert Akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij schrijft onder meer over de verschillende akkerbouwmarkten en focust zich daarnaast op de grond- en energiemarkt.
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden