Special Gewastour week 29

Gevolgen droogte merkbaar in Limburg

18 Juli 2018 - Frank Vermeulen

De gevolgen van de droogte zijn merkbaar op het aardappelperceel in Bocholtz, dat meedoet aan de Boerenbusiness Gewastour. Het is vooral terug te zien aan het feit dat de planten beginnen te verkleuren.

Eerder bleek al dat het gewas op diverse plekken in het perceel iets lichter werd. Er is toen flexfertilizer toegediend om het gewas alsnog een boost te geven. Daarbij begint het verschil in vitaliteit tussen de verschillende percelen sowieso groter te worden.

Maximumtemperatuur
Op het aardappelperceel in Bocholtz kwam de maximumtemperatuur sinds 1 juli al 12 keer boven de 25 graden Celsius. Echter, daarmee is het nog niet het warmste perceel, want de percelen in EscharenHank en Fijnaart lieten vaker een hogere maximumtemperatuur. Op het perceel in Scharendijke werd op 16 juli zelfs een maximumtemperatuur gemeten van 30,4 graden Celsius. 

Op het perceel in Bocholtz was het tot dusver gemiddeld 19,5 graden Celsius, ruim 1 graad warmer dan het gemiddelde van alle percelen (18,5 graden Celsius). Echter, ook hier lag de temperatuur op andere percelen hoger. De gemiddelde temperatuur op het perceel in Fijnaart kwam namelijk 1,6 graden Celsius boven het gemiddelde uit.

Beregenen
Op het perceel in Bocholtz is ook beregend. In totaal werd er 50 millimeter gegeven, en dat is verspreid over 2 keer. Ook op het perceel in Middenmeer werd voor de eerste keer beregend. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden