Special Gewastour week 32

Onderwatergewicht toont extremen

8 Augustus 2018 - Frank Vermeulen

Op de percelen van de Boerenbusiness Gewastour zijn in week 31 proefrooiingen gedaan. De opbrengsten bleken zeer wisselend te zijn. Naast de opbrengst, is ook het onderwatergewicht in kaart gebracht. Wat zijn de resultaten?

Bij de resultaten van de proefrooiingen valt meteen op dat er flinke uitschieters te zien zijn. Het perceel in de Johannes Kerkhovenpolder stijgt ver boven de rest uit en noteert een onderwatergewicht van maar liefst 470 gram. 

Grote verschillen
Het perceel in de Johannes Kerkhovenpolder wordt op de voet gevolgd door het perceel in Scharendijke. Op dit perceel werd in week 31 een onderwatergewicht behaald van 450 gram. Ook de percelen in Escharen en Biddinghuizen behaalden een onderwatergewicht van boven de 400 gram. Op beide percelen kwam het gewicht namelijk uit op 441 gram.

Het perceel in Middenmeer zit daar vervolgens behoorlijk onder en noteerde een onderwatergewicht van 422 gram. Nog lager zien we het perceel in Spijk, waar het onderwatergewicht in week 31 op 408 gram is uitgekomen. Het laatste perceel dat boven de 400 gram noteert, is Marknesse. Op dit perceel werd een gewicht behaald van 402 gram.

Er zijn nog 3 percelen die een onderwatergewicht hebben behaald dat onder de 400 gram ligt. De percelen in Bocholtz en Hank noteerden beiden een gewicht van 397 gram. Het perceel in Fijnaart noteert het laagste onderwatergewicht. Hier kwam het gewicht in week 31 uit op 392 gram.

Boven het gemiddelde
Als we kijken naar het gemiddelde onderwatergewicht van de afgelopen 5 jaar, dan komt die uit op 365 gram. Dit betekent dat alle percelen daarboven noteren. Het gemiddelde onderwatergewicht van alle percelen die meedoen aan de Gewastour komt uit op 422 gram.Een overzicht van de onderwatergewichten (gemeten in week 31). 

Klik hier om naar de pagina van de Gewastour te gaan en bekijk de individuele percelen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden