Groningen op eerste plaats

Hoeveel landbouwgrond telt gemiddeld bedrijf?

4 November 2016 - Redactie Boerenbusiness

De cijfers voor 2016 zijn bekend en daarmee kan een overzicht gegeven worden van de hoeveelheden grond onder een land- en tuinbouwbedrijf. Het Groningse Oldambt gaat er vandoor met een eerste plaats, Rozendaal en Zandvoort hebben helemaal geen landbouwgrond meer.     

94

hectare

grootste areaal

Hoeveel landbouwgrond is er op een doorsnee bedrijf in de land- en tuinbouw? Het CBS zette alles op een rijtje en verwerkte het in een interactieve kaart. Nieuwsgierig hoeveel grond een bedrijf in jouw regio heeft. Klik dan hier. 

Boerenbusiness zette alvast de vijf gemeenten met de grootste lappen grond onder het bedrijf op een rijtje. Op de eerste plaats komt de Groningse gemeente Oldambt, bekend vanwege de hoeveelheden stro die er gewonnen worden. Daar bevindt zich gemiddeld 94 hectare grond onder een land- en tuinbouwbedrijf.   

Na Oldambt volgt de eveneens Groningse gemeente de Marne. Daar komt het gemiddelde uit op 76,8 hectare. Pekela pakt de derde plaats en schrijft een gemiddelde op van 75 hectare.  

Na deze gemeente volgen plaatsen lager in Nederland gelegen. Zo rolt Lelystad op een vierde plaatse uit de bus met 74,7 hectare grond. Daarna is het een nek-aan-nekrace tussen diverse gemeente, maar Veendam grijpt de wint met 71,7 hectare. Nipt 0,2 hectare meer dan Delfzijl.  

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden