Maar na 2020 wel mogelijk

Weidegang komt toch niet in wet terecht

14 Februari 2017 - Redactie Boerenbusiness - 2 reacties

Opnieuw komt het niet tot een wettelijke verankering van weidegang. Goed nieuws voor de sector, die alles op alles zet om meer koeien de wei in te krijgen. Zo ziet het er naar uit dat komend jaar opnieuw meer bedrijven weer gaan weiden. Maar het neemt niet weg dat een motie om na 2020 nogmaals hierna te kijken wel een meerderheid kreeg.  

De laatste weken keerde het onderwerp weidegang weer terug op de politieke agenda. Nipt voor de verkiezingen strandt het voorstel voor verplichte weidegang. De motie van Esther Ouwehand werd verworpen. 

De motie die wel werd aangenomen was die van SP, GroenLinks en D66. Daarin wordt gesteld dat wanneer de sector zijn doelen na 2020 niet gehaald blijkt te hebben weidegang alsnog in de wet terechtkomt. Wat inhoudt dat het percentage van 80 procent dan gehaald moet worden.  

Jaco Geurts, CDA, deed nog een poging om de politiek kennis te laten maken met melkveehouders. De motie voor een werkbezoek aan melkveehouders werd evenwel verworpen.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

Weidegang
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
geert 14 Februari 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10873406/Weidegang-komt-toch-niet-in-wet-terecht-]Weidegang komt toch niet in wet terecht[/url]
In 2020 is het voor de politici weer een ver van mijn bed show,maar ze mogen dan wel weer stemmen ,het is dan ook weer de emotie regeert. Kennis van zaken ontbreekt dan ook weer !
ak 14 Februari 2017
friesland campina zal zijn leden toch wel dwingen de koeien in de wei te doen mag ik hopen in 2020 doet fc ook mee met de verkiezingen
jeroen 15 Februari 2017
Laten we maar blij zijn met het SGP en CDA die doen in ieder geval wat voor de boeren
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden