Shutterstock

Inside Voer

Voermarkt ligt er ongewoon rustig bij

6 November 2018 - Kimberly Bakker

Fouragehandelaren zeggen dat er ongewoon weinig handel is op de voermarkt. Het resulteert veelal in stabiele noteringen, met 1 uitzondering: bierbostel. De prijs voor dit product weet namelijk wel een minimale stijging weg te zetten.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Er is deze week niet alleen sprake van een gebrek aan aanbod, maar ook de vraag is afwezig. Volgens de handelaren wordt nu pas goed duidelijk dat er veel koeien (en dan met name jongvee) naar de slacht zijn gegaan; dit in het kader van het fosfaatreductieplan. Veehouders hoeven minder bekjes te vullen en hebben dus ook minder voer nodig.

Markt voor stro loopt goed door
De handel in stro loopt goed door, maar het kan niet voor een wijziging in de prijs zorgen. Deze blijft stabiel op €135 per ton franco boerderij (zowel voor gerste- als tarwestro). Daarbij wordt gemeld dat de bovenkant van de prijsrange hier en daar wel iets hoger ligt (€140).

De prijs van bierbostel weet in deze rustige periode alsnog een minimale stijging weg te zetten. Daardoor komt de notering uit op €2,65 per procent droge stof. 

De prijs van bierbostel noteert ver boven het gemiddelde.

Stabiele noteringen
De prijs voor weidehooi blijft stabiel op €210 per ton franco boerderij en ook de prijs van Engels raaigras blijft op hetzelfde niveau noteren. Deze prijs komt uit op €160 per ton franco boerderij. De rustige markt heeft ook effect op de markt voor kuilgras, want ook hier gebeurt niets. Het maakt dat de prijs blijft staan op €50 per ton franco boerderij.

Uitverkochte producten
Overigens is er zo goed als geen handel meer in het snijmaïs, waarbij de laatstgenoteerde prijs uitkwam op €65 per ton franco boerderij. Ook de markt voor rietzwenk, roodzwenk en veldbeemd is afgelopen, waardoor de prijzen op respectievelijk €150, €150 en €155 per ton franco boerderij blijven staan.

Daarnaast laten verschillende fouragehandelaren weten dat er bijna geen aardappelen voor de veevoerindustrie beschikbaar zijn. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de aardappelmarkt goed loopt. De prijs voor de voeraardappelen blijft daarmee staan op €40 per ton franco boerderij.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden