Shutterstock

Nieuws Melkveehouderij

Doelstelling weidegang nu al bereikt

20 December 2018 - Tim Roetman

Het percentage melkveebedrijven dat koeien weidt, is in 2018 wederom gestegen. Van alle Nederlandse melkveebedrijven liet 82% de koeien buiten lopen. Dat is het hoogste percentage sinds 2011.

De sector is sinds 2012 bezig met het stimuleren van weidegang. Dit lijkt nu zijn vruchten af te werpen. In eerste instantie daalde het percentage nog (2012), maar die trend is de afgelopen 4 jaar gedraaid.

Het percentage kwam vorig jaar nog uit op 78%, wat betekent dat deze dit jaar met 4% is gestegen. De stijging wordt voornamelijk veroorzaakt door nieuwe weiders. Er zijn dit jaar meer melkveehouders geweest die hun koeien buiten hebben laten grazen. 

Convenant Weidegang
Het initiatief 'Convenant Weidegang' is in 2012 opgericht om weidegang te stimuleren. Het is een samenwerking van 82 bedrijven en instellingen die betrokken zijn bij de sector. Diverse initiatieven van het convenant zijn onder meer: het logo voor weidemelk en een extra premie voor de weidemelk.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Tim Roetman

Tim Roetman werkt sinds november 2018 als junior redacteur veehouderij bij Boerenbusiness. Hij schrijft met name over de (prijs)ontwikkelingen op de varkens- en zuivelmarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden