Shutterstock

Nieuws Zuivel

Ierse zuivelverwerkers fuseren op dag van brexit

20 Maart 2019 - Tim Roetman

Lakeland Dairies en LacPatrick Dairies gaan vrijdag 29 maart 2019 fuseren. Het is opvallend dat ze voor deze datum hebben gekozen, gezien het dezelfde dag is als de brexit. Ondanks de onzekerheden en ontwikkelingen omtrent de brexit wordt de fusie gewoon doorgevoerd.

De bedrijven gaan na de fusie verder onder de naam 'Lakeland Dairies Co-Operative Society Limited' en dat bedrijf is door de samenwerking ook meteen de tweede grootste zuivelverwerker van Ierland, na Glanbia. De zuivelverwerker zal jaarlijks zo'n 1,8 miljard liter melk verwerken, waarvan 1,2 miljard liter melk afkomstig is van Lakeland en 0,6 miljard liter melk van LacPatrick.

Onzekerheid door brexit
Michael Henley, de CEO van Lakeland Dairies, geeft wel aan dat recente ontwikkelingen omtrent de brexit enige twijfel hebben gecreëerd rondom de fusiedatum. "Daarentegen is er eveneens nog een grote kans dat de brexit wordt uitgesteld." Het is dus afwachten wat er uiteindelijk besloten zal worden.

Volgens Henley levert de samenwerking ook verschillende strategische voordelen op. "Ook zijn er kansen wat betreft schaalvoordeel en kunnen we voordelen halen uit het combineren van het aanbod." Ten slotte laat de CEO weten een sterke melkprijs te willen bieden aan de melkveehouders.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Tim Roetman

Tim Roetman werkt sinds november 2018 als junior redacteur veehouderij bij Boerenbusiness. Hij schrijft met name over de (prijs)ontwikkelingen op de varkens- en zuivelmarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden