Shutterstock

Inside Voer

Voerhandel kabbelt rustig voort

8 Oktober 2019 - Kimberly Bakker

De handel in ruwvoer kabbelt deze week rustig voort. Hoewel her en der iets meer handel in snijmaïs is, zorgt dit niet direct voor hogere prijzen. Ook voor andere producten geldt dat vast wordt gehouden aan de prijzen van afgelopen week.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De oogst van snijmaïs verloopt iets trager dan eerder werd verwacht, wat komt door het regenachtige weer van afgelopen dagen. Dat maakt dat de handel nu pas op gang komt. Hoewel sommige handelaren de markt als lastig omschrijven, is wel zichtbaar dat er deze week weer meer vraag is. Dit doet de prijs echter nog niet stijgen, want die blijft stabiel op €55 per ton franco boerderij. De kwaliteit is daarbij leidend.

Weidehooi weer duurder
Niet alle ruwvoerprijzen blijven deze week stabiel. De prijs van weidehooi stijgt namelijk met €15 tot €155 per ton franco boerderij. Dit heeft niet per se te maken met een toename in de vraag, maar vooral door een beperkt aanbod. De prijs van kuilgras blijft deze week wel staan en noteert dus opnieuw €50 per ton franco boerderij.

Op de markt voor stro is niet veel handel meer. Dit maakt dat de prijs van zowel gerste- als tarwestro stabiel blijft op €105 per ton franco boerderij. Overigens kan de prijs in het zuiden van het land iets lager liggen, wat te maken heeft met een kortere transportafstand. Engels raaigras komt deze week voor de elfde week op een prijs van €110 per ton franco boerderij. Er is volgens handelaren maar weinig vraag naar dit product.

Bierbostel stabiel
Daar waar de prijs van bierbostel afgelopen week fors steeg, blijft de prijs deze week stabiel op €2,50 per procent droge stof. De combinatie van een goede vraag en het feit dat de productie bij de brouwerijen op een lager pitje stond, maakt dat de prijs op dit relatief hoge niveau is blijven staan. Daarnaast is er nog steeds veel vraag naar aardappelproducten.

Roodzwenk, rietzwenk en veldbeemd zijn in deze periode van het jaar zo goed als uitverkocht. De prijzen blijven deze week daarom staan op €145, €130 en €135 per ton franco boerderij.

Alle prijzen en mutaties zijn hier te vinden.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden