Shutterstock

Inside Melk

Fonterra verhoogt melkprijsprognose

22 Oktober 2019 - Kimberly Bakker

De Nieuw-Zeelandse zuivelcoöperatie Fonterra maakt bekend de melkprijsprognose voor seizoen 2019/2020 te verhogen. De goede vraag naar volle melkpoeder en de hogere prijzen voor magere melkpoeder zijn voor de coöperatie de reden om deze stap te zetten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Fonterra verwacht voor seizoen 2019/2020, dat in juni begonnen is en eindigt in mei, een melkprijs tussen de $6,55 en $7,55 per kilo milk solids (circa 11,5 liter melk). Daarmee is de melkprijsprognose met $0,30 per kilo verhoogd. Voorlopig houdt de coöperatie vast aan een melkprijs van $7,05 per kilo milk solids, ofwel het middelpunt.

Volle en magere melkpoeder
De verhoging van deze melkprijsprognose is volgens de zuivelcoöperatie voornamelijk gestoeld op de goede vraag naar volle melkpoeder. "Daarbij verwachten we dat de vraag naar volle melkpoeder dit seizoen boven het niveau van vorig jaar zal liggen", zo schrijft de verwerker in een verklaring. Ook magere melkpoeder van Fonterra is afgelopen seizoen tegen hogere prijzen verkocht dan product uit de Europese Unie en Verenigde Staten. Dit speelt eveneens een grote rol in de verhoging van de verwachte melkprijs.

Door deze prijsverhoging ligt de melkprijs van Fonterra voorlopig op het hoogste niveau sinds 2013. In dit jaar werd uiteindelijk een melkprijs van $8,40 per kilo milk solids uitbetaald. Ook in 2007 en 2010 lag de melkprijs nog net iets hoger dan nu. Of de melkprijs standhoudt, is echter nog niet duidelijk. Het seizoen is immers pas net begonnen.

* Het gaat in dit artikel om Nieuw-Zeelandse dollars

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden