Royal A-ware

Inside Melk

Melkprijs A-ware bijna terug op pre-corona niveau

5 Oktober 2020 - Wouter Baan

Zuivelproducent A-ware heeft voor oktober opnieuw de uitbetalingsprijzen voor de verschillende melkstromen opgeschroefd. Ondertussen is het niveau van voor de coronacrisis weer bijna bereikt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De kale melkprijs stijgt met €0,75 tot €33,12 per 100 kilo, berekend bij een jaarleverantie van 1 miljoen kilo bij 4,42% vet en 3,57% eiwit. Sinds juli is de melkprijs met €1,80 gestegen. Melkveehouders die deelnemen aan het Albert Heijn-concept kunnen deze maand een uitbetalingsprijs van €38,87 per 100 kilo tegemoet zien.

Dankzij de derde verhoging op rij noteert de melkprijs van A-ware nog maar €0,30 onder het niveau van maart toen de invloed van de coronacrisis nog niet tot uiting was gekomen in de uitbetalingsprijzen.

Melkprijsvergelijker 
In de melkprijsvergelijker van Boerenbusiness komt de kale melkprijs van A-ware steeds dichter bij die van FrieslandCampina te liggen. In augustus bedroeg het verschil nog ruim €1, in oktober is het verschil €0,36 per 100 kilo. Vergelijken we de melkprijs inclusief bonussen en premies dan ligt A-ware ruim voor.

De ruimte voor hogere melkprijzen wordt gecreëerd door de aantrekkende kaasprijzen in de afgelopen weken. Sinds begin augustus steeg de DCA-notering voor Gouda-kaas met €160 tot €2.930 per ton. De hogere prijzen zijn vooral te danken aan goede vraag vanuit de retail.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden