Syngenta

syngenta seeds

Aangeboden door Syngenta Seeds

Nieuwe maïsrassen op de Aanbevelende Rassenlijst

Niet minder dan acht Syngenta-rassen komen nieuw op de Aanbevelende Rassenlijst in 2022. En een aantal daarvan staat helemaal bovenaan voor voederwaarde-opbrengst.
14 December 2021
syngenta seeds

Aangeboden door Syngenta Seeds

Uien telen in 2022? Hier let je op

In vijf onderwerpen behandelen uienexperts Kees Jacobs en Michiel van Mol waarop gelet kan worden om een succesvolle teelt te realiseren. Van grondsoort tot afzet en van rassenkeuze tot teeltstrategie. Ga goed voorbereid het nieuwe teeltseizoen in!
1 November 2021
Syngenta

Aangeboden door Syngenta Seeds

Maïs te vroeg oogsten: wat kost dat nu eigenlijk?

Door de wisselende weersomstandigheden dit groeiseizoen is de maïs dit jaar gemiddeld in Nederland later rijp. Het advies is vanzelfsprekend om maïs altijd rijp te laten worden, maar wat is hiervoor de reden? Wat kunnen de verliezen zijn bij toch vroeger oogsten? We hebben voor u een en ander kort uitgelegd en de globale (dervings)kosten op een rij gezet.
11 Oktober 2021
uien

Aangeboden door Syngenta Seeds

'Droog uien rustig en vooral lang genoeg'

Wanneer de uien eenmaal zijn ingeschuurd, is aan de kilo’s weinig meer te doen maar de kwaliteit kan in de eerste weken nog alle kanten op. Kees Jacobs en Michiel van Mol vertellen hoe de uienteler met het droogregime de kwaliteit van zijn uien op topniveau kan krijgen.
1 September 2021
Syngenta

Nieuws Syngenta

Syngenta profiteert enorm van vraag naar middelen

Syngenta boekte een goed resultaat in het tweede kwartaal van 2021. De omzet groeide met 28% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar naar $7,4 miljard zo maakte het concern vandaag (donderdag 26 augustus) bekend.
26 Augustus 2021
uienoogst

Aangeboden door Syngenta Seeds

'Denk goed na over oogstmoment uien'

In veel uienpercelen zijn aan het eind van het seizoen aantastingen met schimmelziekten geconstateerd. Die kunnen de bewaarbaarheid van de partij beinvloeden. De uienexperts van Syngenta bespreken de dilemma's rond de oogst.
25 Augustus 2021
Syngenta

Aangeboden door Syngenta Seeds

Laat beste moment MH-bespuiting niet ontglippen

De vroegst gezaaide percelen zaaiuien zijn eind juli aan de MH-bespuiting toe; in de weken daarna volgt de grote massa. Uienexperts Kees Jacobs en Michiel van Mol adviseren telers om de spuitomstandigheden scherp in de gaten te houden. “Bij wisselvallig weer kun je zomaar het mooiste moment missen.”
29 Juli 2021
uien bodem

Aangeboden door Syngenta Seeds

Nu focussen op optimale teeltomstandigheden uien

Na een koud en nat voorjaar hebben veel uienpercelen een achterstand opgelopen. Plaatselijk kwamen daar nog extreme weersomstandigheden als hagel en stofstormen overheen. Kees Jacobs en Michiel van Mol adviseren over optimale teeltomstandigheden voor de komende periode.
11 Juni 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden