Prestatieprijs Royal Avebe

aardappelen aardappeloogst zetmeelaardappelen Drenthe

Nieuws Jaarcijfers

Prestatieprijs Avebe zet met afstand nieuw record neer

Zetmeelproducent Royal Avebe heeft een prestatieprijs van €133,34 per ton over het boekjaar 2022/23 bekendgemaakt. Een absoluut record. Het bedrag ligt aanzienlijk hoger dan de €98,56 dat een jaar eerder werd gerealiseerd. Dat terwijl het groeiseizoen van 2022 vele uitdagingen kende en er ook een heel ander en moeilijker economisch klimaat heerste. Datzelfde geldt voor het lopende boekjaar, waarin het met de huidige markt een 'flinke uitdaging' wordt om de prestatieprijs te evenaren.
18 December 2023
Avebe David Fousert

Interview David Fousert Avebe

'Teelt zetmeelaardappelen is niet vanzelfsprekend'

Aardappelverwerker Royal Avebe heeft vandaag het jaarverslag over boekjaar 2021/2022 gepresenteerd. De prijzen voor agrarische grondstoffen zaten afgelopen jaar flink in de lift en ook Avebe heeft daarin mee kunnen bewegen. De coöperatie keerde telers een record hoge prestatieprijs uit. Een goed moment om met David Fousert bestuursvoorzitter van Avebe terug te blikken op het afgelopen boekjaar en vooruit te kijken naar het huidige seizoen.
9 December 2022
Avebe David Fousert

Interview David Fousert

'Avebe heeft een unieke positie in plantaardig eiwit'

Aardappelverwerker Royal Avebe heeft vandaag het jaarverslag gepresenteerd. Het coöperatieve resultaat was het hoogste in zes jaar, er is flink geïnvesteerd en de prestatieprijs heeft iets ingeboet ten opzichte van vorig seizoen. Boerenbusiness sprak met David Fousert, de nieuwe CEO van Avebe, over afgelopen jaar en de ontwikkelingen voor komende tijd.
10 December 2021
aardappelen aardappelbewaring zetmeelaardappelen

Nieuws Aardappelen

Prestatieprijs Avebe moet iets inleveren

Zetmeelaardappelverwerker Royal Avebe realiseerde over boekjaar 2020-2021 een prestatieprijs van €93,30 per ton. Dat maakt de coöperatie 23 november bekend. Het resultaat ligt €2,85 onder de prijs van het vorig seizoen. Volgens Avebe is dat te wijten aan druk op de zetmeelmarkt door een betere oogst in heel Europa.
23 November 2021
Avebe

Nieuws Aardappelen

Zetmeelmarkt onder druk, hoe presteert Avebe?

De teelt van zetmeelaardappelen is de laatste jaren significant toegenomen. Samen met betere groeiomstandigheden zorgt dat voor forse prijsdruk op de zetmeelmarkt. De vraag naar zetmeelproducten is door de coronacrisis goed, maar vooral logistiek zijn er uitdagingen. Deze ingrediënten hebben allemaal gevolgen voor de campagneprijs van Avebe.
1 Juni 2021
Avebe Bert Jansen

Interview Bert Jansen

'Duidelijk meer interesse in de zetmeelaardappelteelt'

Zetmeelaardappelcoöperatie Avebe presenteert vandaag (19 november) de prestatieprijs over de campagne 2019-2020. De impact van de droogte werd deels overschaduwd door het coronavirus, al heeft dit de koninklijke onderneming qua afzet geen windeieren gelegd. De nabije toekomst mag dan onzeker zijn, die van zetmeelaardappelen kent duidelijk lichtpuntjes. Zeker in vergelijking tot de fritesaardappelmarkt
19 November 2020
Avebe Innovation Centre

Nieuws Aardappelen

Avebe boert goed en verhoogt voorschotprijs

Zetmeelproducent Avebe heeft de voorschotprijs, die het uitbetaalt voor oogstjaar 2019, verhoogd tot €71 per ton. Dat laten ledentelers vandaag, maandag 25 mei, weten in een brief. Dit betekent een stijging van €6 per ton, vanwege het positief uitvallend resultaat.
25 Mei 2020
financieel euro betalen

Inside Aardappelen

Prestatieprijs Avebe bereikt recordhoogte

Avebe realiseerde over boekjaar 2017/2018 een prestatieprijs die wederom hoger ligt dan vorig boekjaar.
22 November 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden