Euro-dollarkoers

euro

Nieuws Valuta

Euro opnieuw behoorlijk verzwakt

De euro is deze week weer behoorlijk verzwakt ten opzichte van de dollar. Kort na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne verzwakte de Europese munt ook al, maar daarna volgde herstel. Nu kiest de Euro opnieuw koers naar beneden. Wat is hiervan de oorzaak?
8 April 2022
euro dollar

Opinie Joost Derks

Holt goedkope euro onze koopkracht nog verder uit?

De dalende koopkracht beheerst momenteel de economische nieuwsstroom. Er is echter vrij weinig aandacht voor een belangrijke oorzaak van de koopkrachtafname: een zwakke euro. Daar komt bij het huidige ECB-beleid niet snel verandering in.
11 Maart 2022
euro

Inside Economie

Rentebeleid ECB maakt euro steeds zwakker

De eurodollarkoers is in november weggezakt tot het laagste punt in bijna anderhalf jaar tijd. De oorzaak hiervan ligt bij het rentebeleid van de Europese Centrale Bank (ECB) dat, ondanks de snel stijgende inflatie, opvallend ruim blijft.
26 November 2021
euro

Opinie Joost Derks

Inflatie in de eurozone? Ja graag!

De Europese inflatie loopt voorzichtig op, maar voorlopig wordt bij de ECB nog lang niet de polonaise ingezet. Die houdt de rente waarschijnlijk nog heel lang laag. Maar hoe kan het dan dat de euro oploopt ten opzichte van de dollar?
27 Mei 2021
Verenigde Staten WitteHuis WashingtonDC

Opinie Joost Derks

Amerikaanse economie komt echt op stoom

Laat je niet misleiden door alle doemverhalen in de nasleep van de Capitool-bestorming en de impeachment van Donald Trump. De Amerikaanse economie gaat een veel mooier jaar tegemoet dan je denkt.
15 Januari 2021
dollar Coronavirus

Inside Financieel

Dollarzwakte nadelig voor Europese export

De euro wordt alsmaar sterker. Uitgedrukt in Amerikaanse dollars steeg de Europese munt in de afgelopen dagen tot boven $1,22. Voor de Europese export is dat een...
21 December 2020
financieel dollar biljetten

Opinie Joost Derks

Dollar knalt door kritieke grens, nu dreigt pijn

De wisselkoers euro/dollar hikte al enkele maanden tegen de grens aan van $1,20, om er deze week plotseling doorheen te schieten. Wat gaat er schuil achter de daling van de dollar? En wat zijn de gevolgen voor de Nederlandse economie?
3 December 2020
financieel euro valuta

Inside Agribusiness

Sterkere eurokoers lijkt structureel te zijn

De euro is de afgelopen maande flink in waarde gestegen en blijft hangen rond $1,18. Met het oog op de aanhoudend lage Amerikaanse rentes lijkt de sterkere euro structureel te zijn. 
16 Oktober 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden