Euro-dollarkoers

valuta dollar

Opinie Joost Derks

Een euro/dollar tijdreis aan de hand van de iPhone

De introductie van een nieuwe iPhone is een leuke aanleiding om eens met een valutablik zowel terug als vooruit te kijken. Want dan valt al snel op dat enkele factoren achter de stijging van de dollar, ook in de toekomst een rol gaan spelen.
15 Oktober 2020
financieel valuta dollar

Opinie Joost Derks

Buigen of barsten voor de Amerikaanse dollar

Het lijkt erop dat sommige regeringsleiders zich nauwelijks wat aantrekken van internationale regels en afspraken. Hoewel er niemand is die ze tot de orde kan roepen, laten de gevolgen zich wel degelijk voelen in de valutawereld.
22 September 2020
Boerenbusiness

Opinie Joost Derks

Wat gaat er schuil achter de goudkoorts?

De recordjacht van de goudprijs en de daling van de dollar trekken de afgelopen weken veel aandacht. Beide zaken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.
7 Augustus 2020
euro

Inside Financieel

Euro steeds sterker, tegenwind voor export

De euro is de afgelopen weken flink in waarde gestegen. Uitgedrukt in Amerikaanse dollars steeg onze munt in juli van €1,12 naar €1,18, het hoogste niveau in 2 jaar tijd. Voor de Europese (agrarische) export is dit geen gunstige ontwikkeling.
30 Juli 2020
valuta

Opinie Joost Derks

Volatiele valuta's door luchtaanval van VS op Iran

De Amerikaanse aanval op een Iraanse generaal, leidt tot flink wat koersturbulentie in de valutawereld. Behalve veilige munten zoals de Japanse yen en de Zwitserse frank is er ook een andere groep valuta's die terreinwinst kunnen boeken.
3 Januari 2020
financieel valuta dollar

Opinie Joost Derks

Zet je schrap voor de renteoorlog

De Amerikaanse centrale bank (Fed) haalde woensdagavond 19 juni de rentetrekker niet over, maar zinspeelt er wel op dat dit in 2020 wel gaat gebeuren. Deze toespeling was voldoende om de dollar in beweging te zetten.
20 Juni 2019
financieel valuta dollar biljetten

Opinie Joost Derks

Is dit de ommekeer voor de dollar?

Er is weer iets aan de hand met de Amerikaanse dollar. Na een lange stijging, komt de munt steeds meer onder druk te staan door de vooruitzichten van een dalende rente en een Chinese tegenzet in het handelsconflict.
5 Juni 2019
valuta dollar biljetten

Opinie Joost Derks

Dollarrust is schijn: wachten op koersschok

De euro-dollarkoers is over de afgelopen maanden in wel heel rustig vaarwater beland. In het verleden volgde na zo'n stilte echter maar al te vaak een flinke storm.
18 April 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden