Aardappelimport

aardappelen agria

Inside Aardappelen

Zwitserland kampt met groot aardappeltekort

Dankzij een extreem natte zomer heeft de Zwitserse aardappeloogst fikse averij opgelopen. Eerder al vroeg brancheorganisatie Swisspatat al om verhoging van het importquotum voor tafelaardappelen. Nu vraagt het om meer import van pootgoed. De oogst van kwalitatief goede frites- en chipsaardappelen valt fors tegen.
16 September 2021
aardappelen export aardappelexport

Inside Aardappelen

Britse aardappelexport zakt als een baksteen

Importeurs en exporteurs van aardappelen, van en naar het Britse vasteland, haalde eind vorig jaar hun orders naar voren toe, om chaos aan de grenzen voor te zijn. Dit bleef uiteindelijk uit. Januari tapt uit een ander vaatje voor zowel tafelaardappelen als pootgoed. Moet de Britse markt als verloren worden beschouwd of keren de kopers dit voorjaar terug?
18 Maart 2021
aardappelen

Inside Aardappelen

Oekraïne haalt fors meer aardappelen uit buitenland

Oekraïne importeert dit jaar fors meer aardappelen. Tot en met augustus lag de import zelfs 6 keer hoger dan vorig jaar. Naast Nederland en Rusland halen importeurs voor het eerst ook aardappelen uit Polen waar de prijzen fors daalden.
19 November 2020
aardappelen akkerbouw aardappelperceel Engeland UK

Inside Aardappelen

Britse aardappelimport nu al gekelderd

De import van tafel- en fritesaardappelen vanuit het Europese vasteland naar het Verenigd Koninkrijk is gedurende seizoen 2019/2020 fors gekelderd. De export vanuit Nederland werd het zwaarste geraakt. En dat terwijl oogst 2019 alles behalve goed verliep.
19 Augustus 2020
aardappelen aardappelexport

Inside Aardappelen

Fors minder aardappelen ingevoerd

Nederland importeerde over januari 2019 opmerkelijk weinig aardappelen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO).
25 Februari 2019
aardappelen akkerbouw

Inside Aardappelen

Verwerkers kopen fors extra in het buitenland

Nederlandse en Belgische aardappelverwerkers halen op het moment overal aardappelen vandaan om de huidige tekorten op de markt in te vullen. Daarbij zijn met name Frankrijk en Engeland in beeld.
24 Januari 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden