Tarwenotering

tarwe - agri

Analyse Granen

Tarwe op de CBoT loopt weer tegen de daglimiet

De tarwenotering op de CBoT liet ook afgelopen nacht weer een stevige plus zien. Het wordt voor handelaren steeds duidelijker dat de oorlog in Oekraïne geen kortdurend effect heeft op de graanhandel, maar dat de gevolgen langer doorwerken. Sturen de Amerikaanse boeren hun bouwplan daarop bij?
3 Maart 2022
akkerbouw voorjaar tarweveld graanveld tarwe - agri graan - agri

Analyse Grondstoffen

Prijzen op de Matif schieten door het dak

Dat de grondstofmarkten flink van slag zijn door de oorlog Oekraïne kan bijna niemand ontgaan zijn. Als je even met je ogen knippert staan er bij wijze van spreken weer compleet andere prijzen op het bord. Vooral de tarwe- en maïsnoteringen op de Matif springen er vandaag uit en bereiken niveaus tot een week geleden bijna voor onmogelijk gehouden werden.
1 Maart 2022
beurs

Nieuws Grondstoffen

Felle reactie agrarische markten op invasie Rusland

De effecten van de Russische inval in Oekraïne zijn vooral zichtbaar in de noteringen voor granen. Vooral tarwe op de Matif maakte een maakte een uitzonderlijke sprong kort na de opening. In de eerste minuten na de opening na de steeg de prijs zelfs door de €340 per ton.
24 Februari 2022
graanoogst tarweoogst graan - agri

Inside Granen & Grondstof

Granenmarkt focust zich weer op het weer

De wereldwijde granenmarkt werd afgelopen weken, naast de onzekerheden rondom het coronavirus, gedomineerd door de Amerikaanse presidentsverkiezing. Nu Joe Biden naar verluidt als winnaar uit de bus komt, heeft de markt de focus weer verschoven naar het weer. Welke gevolgen heeft dat voor de notering op de CBoT en Matif?
9 November 2020
graanveld tarwe - agri

Inside Granen & grondstof

Meer tarwe verwacht terwijl markt al keldert

Onzekerheid door het coronavirus hangt als een grote donkere wolk boven de financiële markten. Beurzen gaan wederom hard onderuit en ook de tarwemarkt vangt grote klappen op. Daar komt bij dat wereldwijd een 2% grotere tarweproductie wordt verwacht voor komend jaar.
12 Maart 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden