Aardappeloogst 2019

aardappelen akkerbouw aardappeloogst Verenigde Staten

Inside Aardappelen

USDA: 'Aardappeloogst 2019 pakt groter uit'

Het ministerie van Landbouw (USDA) van de Verenigde Staten verwacht dat oogst 2019 meer aardappelen oplevert dan eind januari werd gedacht. Het gaat om een plus van bijna 70.000 ton. In 8 van de 13 geanalyseerde staten is een stijging van de opbrengst zichtbaar. Overigens is de oogst nog steeds 333.000 ton lager dan in 2018.
28 September 2020
aardappelen aardappelbewaring

Inside Aardappelen

Polen: fors kleinere oogst, problemen bij verwerkers

De Poolse aardappeloogst is nog lager uitgevallen dan uit eerdere schattingen bleek. Dat blijkt uit cijfers van de Poolse statistiekdienst. De oogst van 2019 is daarmee gedaald tot de record lage opbrengst van 2016.
11 Februari 2020
aardappelen akkerbouw aardappelperceel Engeland UK

Inside Aardappelen

Britse aardappeloogst wederom in het rood

Nieuwe cijfers over de Britse aardappeloogst van 2019 bevestigen dat de opbrengst wederom met rode cijfers wordt geschreven. Na 2012 en 2018 heeft de sector opnieuw met een zeer negatief jaar te kampen.
20 Januari 2020
nat bodem

Inside Aardappelen

Helpt droger weer de Engelse aardappelteler?

De afgelopen 2 weken was het droger in Engeland, waardoor er op sommige plaatsen weer aardappelen gerooid konden worden. Tegelijkertijd is de markt wat rustiger. Hoe is de situatie nu op de aardappelmarkt in Engeland?
9 Januari 2020
aardappelen droogte beregening

Inside Aardappelen

2019: een bewogen aardappeljaar

Het jaar 2019 gaat voor wat betreft de aardappelmarkt als een bewogen jaar de boeken in. Dat is op zich niet onlogisch, aangezien er 2 teeltseizoenen in elkaar overvloeien.
1 Januari 2020
aardappelen aardappelperceel Duitsland

Inside Aardappelen

Duitse oogst tuimelt na areaalcorrectie

Het officiële Duitse statistiekbureau Destatis hield lange tijd vast aan een fikse stijging van het aardappelareaal in hun land. Nu verschillende deelstaten nieuwe cijfers bekend maken over het areaal, wordt dit naar beneden bijgesteld. Tezamen met een lage hectare-opbrengst resulteert dat in een flink lagere totaaloogst.
31 December 2019
aardappelen transport aardappelverwerking aardappelexport

Inside Aardappelen

Poolse aardappelmarkt blijft ijzersterk

Een groot tekort aan aardappelen, na een catastrofaal droog groeiseizoen, zorgt ervoor dat de aardappelmarkt van Polen ijzersterk toont. Al het hele seizoen liggen de prijzen op een hoog niveau. De komende weken worden weer verhogingen verwacht.
18 December 2019
aardappelbewaring Verenigde Staten

Inside Aardappelen

Meer aardappelen Canada slechts het halve verhaal

Ondanks een moeizaam verlopen aardappeloogst in Canada, waarbij duizenden hectares verloren zijn gegaan, raamt Stats Canada de totale opbrengst toch 4% hoger in oogst 2019. Wie deze cijfers echter nauwkeurig bekijkt, komt erachter dat dit niet positief is bedoeld.
17 December 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden