Fosfaatbank

Jaco Geurts

Inside Melk

Knelgevallen in de steek gelaten door Geurts?

De afgelopen 2 jaar heeft Jaco Geurts (CDA) zich ingezet voor een betere fosfaatwetgeving. Hij heeft daarbij steeds gezocht naar oplossingen voor de zogeheten 'knelgevallen'. Maar juist met die boeren heeft hij nu een aanvaring: Innovatief uit de Knel voelt zich namelijk in de steek gelaten door Geurts, die een voor hen belangrijke motie niet ondersteunt.
20 December 2018
gras grasland melkveebedrijf koeien weidegang

Nieuws Fosfaatbank

Openstelling fosfaatbank laat op zich wachten

De openstelling van de fosfaatbank is uitgesteld. In een Kamerbrief maakt minister Schouten, van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) bekend dat de openstelling pas op zijn vroegst medio 2019 gaat plaatsvinden.
31 Oktober 2018

BB TV Andreas van der Vis

Voor wie is de fosfaatbank interessant?

Hoe interessant is de fosfaatbank en welke melkveehouders kunnen aanspraak maken op de ontheffing? Andreas van der Vis, Agrojurist bij Countus Accountants & Adviseurs, geeft in deze video tekst en uitleg. 
16 Oktober 2018
melkveebedrijf koeien koeienstal

Nieuws Fosfaat

Fosfaatbank blijft tot 1 november gesloten

De geplande fosfaatbank, bestaande uit 10% afroming vanuit de verhandelde fosfaatrechten, zal niet voor 1 november opengaan. Dat schrijft minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) maandag 15 oktober in een brief aan de Tweede Kamer.
15 Oktober 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden