Melkveehouderij Australië

koeien australie

Inside Melk

Australische melkers zien een goed jaar tegemoet

De wereldwijde zuivelnoteringen staan op een bijzonder hoog niveau. Het is een van de redenen dat in het rapport 'situation and outlook' van Dairy Australia wordt geschetst dat de melkveehouders in het land een goed seizoen tegemoet gaan zien. Afgelopen zomer was nat en koel als gevolg van El Niño en dat is positief geweest voor de oogsten. Melkveehouders hebben genoeg ruwvoer op het bedrijf om de winterperiode door te komen.
23 Maart 2021
australie

Inside Melk

Australische boer kijkt met vertrouwen naar toekomst

In de oostelijke staten van Australië neemt het vertrouwen toe onder de boeren. Dit meldt Rabobank naar aanleiding van een enquête die de bank gehouden heeft onder een groep boeren in het land. Het vertrouwen in de toekomst is zelfs nog nooit zo hoog geweest. De gunstige weersomstandigheden en hoge inkomsten zijn de belangrijkste motivators.
19 Maart 2021
melkveebedrijf koeien weidegang jongvee australie

Nieuws Melk

Australië wijzigt strategie in zuivelexport

De goedkoopste zijn. Dat is waar veel Australische exporteurs van zuivelproducten in de afgelopen jaren op ingezet hebben. Nu de consumenten in de belangrijkste handelslanden meer te besteden hebben, lijkt die strategie naar de achtergrond te verdwijnen. Het hebben van een goede marketingstrategie is daarentegen steeds belangrijker.
12 Maart 2021
kaas Cheddar

Inside Melk

Australische zuivelexport daalt in waarde

De Australische melkaanvoer is vorig jaar gegroeid en de zuivelexport heeft zich in de afgelopen maanden positief ontwikkeld. De exportwaarde is daarentegen juist gedaald. Hoe zijn de vooruitzichten voor de komende maanden?
11 Maart 2021
droogte koeien australie

Inside Melk

Australische melkaanvoer trapt jaar hoger af

Melkveehouders in Australië hebben in de eerste maand van het jaar meer melk geproduceerd dan een jaar geleden. Alleen in de regio 'Western Australia' lag de melkproductie in januari lager dan in 2020. Wel is er een grote daling zichtbaar met de maand december, omdat de productie op weg is naar het seizoensmatige dieptepunt.
9 Maart 2021
koeien australie

Nieuws Melk

Australische veestapel groeit weer

De Australische veestapel bereikte vorig jaar een dieptepunt, maar Meat & Livestock Australia (MLA) verwacht dat de veestapel dit jaar weer groeit.  Ook de export van rundvlees zal naar verwachting toenemen.
20 Februari 2021
melk melken melkveebedrijf

Inside Melk

Australiërs zien plus in melkaanvoer over 2020

Melkveehouders in Australië hebben in december iets minder melk geproduceerd dan het jaar daarvoor, maar de totale productie komt afgelopen kalenderjaar wel hoger uit dan over 2019. Vooral in South Australia en Tasmania is de melkaanvoer vorig jaar hoger uitgekomen, terwijl in Queensland een daling zichtbaar is.
4 Februari 2021
koeien Nieuw-Zeeland

Inside Melk

Melkproductie Oceanië bereikt tamme seizoenspiek

De melkproductie in Oceanië komt in oktober de jaarlijkse seizoenspiek tegen. Nieuw-Zeeland noteert een iets een hogere piek dan vorig jaar, terwijl Australië verstek laat gaan en onder het productieniveau van vorig jaar blijft. Waar ligt dat aan?
11 December 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden