Poolprijzen Aardappelen

aardappelen aardappelbewaring

Nieuws Aardappelen

Nedato telers krijgen onverwachte kerstbonus

Nedato doet een unieke nabetaling op de pool zonder voorverkoop van seizoen 2022 voor alle fritesrassen. Het turbulente einde van seizoen 2022/23 krijgt voor de deelnemende telers nog een positief staartje zo vlak voor de feestdagen.
21 December 2023
aardappelen aardappelbewaring agria

Nieuws aardappelen

Eindspurt aardappelmarkt geeft pool Q-potato vleugels

Q-potato heeft de prijzen voor de consumptiepool voor oogst 2022 bekendgemaakt. Vooral in de staart van het seizoen maakte de markt nog een sprong omhoog. Heeft de pool van Q-potato daarvan kunnen profiteren?
10 Juli 2023
aardappelen af land fritesaardappelen

Nieuws aardappelen

Aviko komt met historisch hoge poolprijs: 362 euro

Aviko Potato heeft dinsdag 4 juli zijn poolprijzen gepresenteerd voor oogstjaar 2022. De Aardappel Telers Commissie (ATC) heeft in het begin van het bewaarseizoen slechts beperkt handel gedaan doordat het ervan uitging dat de vraag het aanbod zou overstijgen. 
4 Juli 2023
aardappelen Afleveren

Nieuws Aardappelen

APF-Eriva is vroeg leeg en maakt poolprijs bekend

Aardappelhandelshuis APF-Eriva heeft gisteren (donderdag 8 juni) zijn basispoolprijs van oogst 2022 al vroeg bekend gemaakt. Toen de markt in februari de €30 aantikte, hebben de poolbeheerders de verkoop opgeschroefd. De gemiddelde poolprijs voor week 13 komt net onder dit niveau uit.
9 Juni 2023
aardappelen aardappeloogst

Nieuws Aardappelen

Af land pool van Aviko zet recordprijs neer

Aardappelverwerker Aviko heeft de prijzen van de af land pool vandaag (woensdag 7 december) bekendgemaakt. De gemiddelde prijs die gerealiseerd is sinds Aviko begonnen is met de af land pool niet eerder zo hoog geweest.
7 December 2022
schaap

Nieuws Aardappelen

Schaap zoekt verdubbeling in vroege aardappelen

Aardappelverwerker Schaap Holland zet voor teeltjaar 2023 in op een verdubbeling van het areaal Aromata. Deze vroege consumptieaardappel wordt door het bedrijf breed ingezet. Zowel de opbrengst als het financieel rendement zijn dit jaar goed. Het resultaat van de pool komt uit op bijna €30 per 100 kilo. 'Kun je voor die prijs geen aardappelen telen, dan kun je beter iets anders gaan doen', zegt directeur Hans Geling.
8 November 2022
aardappelen aardappeloogst

Nieuws Aardappelen

APF Eriva: 'Niet verkopen onder 20 euro'

De poolbeheerders van aardappelhandelshuis APF Eriva hebben het afgelopen seizoen geprobeerd geen aardappelen te verkopen onder de €20. Dat resulteerde in een behouden verkoopstrategie voor een deel van het seizoen, waarbij vooral in maart en april zaken zijn gedaan. De gemiddelde poolprijs voor week 13 komt uiteindelijk net onder dit niveau uit.
19 Juli 2022
aardappelen agria

Nieuws Aardappelen

Agria stevig bovenaan in pool Schaap Holland

Aardappelras Agria steekt er met kop en schouders bovenuit in de aardappelpool van Schaap Holland uit Biddinghuizen. Innovator zet in de pool marktconforme prijzen neer. Ook de poolprijzen van tafelaardappelen scoren beter ten opzichte van vorig seizoen.
18 Juli 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden