Opbrengstprognose granen

soja - agri

Analyse Granen & Grondstof

Neutraal Wasde-rapport laat tarwemarkt bewegen

De tarwenotering op de CBoT in Chicago heeft voor de tweede dag op rij flink ingeleverd. Het Wasde-rapport van het ministerie van Landbouw in de Verenigde Staten speelt daar een grote rol bij. Het rapport bevatte op zich geen grote verrassingen, maar ook dat nieuws brengt de buitengewoon volatiele markten in beweging.
10 Maart 2022
soja - agri

Nieuws Granen & Grondstof

Wasde-rapport opent weg voor (nog) hogere sojaprijs

In hun maandelijkse vraag- en aanbodrapportage opent het Amerikaanse landbouwministerie USDA de weg voor een (nog) hogere sojabonenprijs. Het schat de wereldwijde productie en eindvoorraad lager in. Voor tarwe en maïs is het rapport getemperd in hun verwachtingen.
10 Februari 2022

Analyse Marktflits granen

Amerikanen zetten tarwekoers onder druk

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw heeft met het Wasde-rapport de internationale tarwenoteringen onder druk gezet. De Matif sloot mede daardoor op het laagste niveau in maanden. Voorspelde regen in Zuid-Amerika drukte de soja koers op de CBoT. 
17 Januari 2022
brazilie soja - agri

Nieuws Granen en Grondstof

Lagere graanvoorraad door droogte in Zuid-Amerika

De januari editie van het Wasde-rapport bevat voor de verandering eens geen grote verrassingen. De opbrengst van soja is fors verlaagd maar daar ging de markt al vanuit volgens verschillende analisten. Opvallend is dat het USDA in het rapport stelt dat tarwe relatief hoog geprijsd is vergeleken met andere voergranen.
13 Januari 2022
australie Kurstjens tarwe - agri graan - agri

Analyse Granen & Grondstof

Tarwe in de vuurlinie van Wasde-rapport

Donderdag 9 december verscheen het maandelijkse World Agricultural Supply and Demand Estimates (Wasde) van het Amerikaanse landbouwministerie USDA. Vooral tarwe bevond zich in de vuurlinie. Wat doet dit met de koersen en zit een opwaartse prijsbeweging er nog wel in?
10 December 2021
graanoogst

Inside Granen & Grondstof

Graanvoorraad valt kleiner uit in Wasde-rapport

Het Wasde-rapport van het Amerikaanse ministerie (USDA) heeft het afgelopen jaar al meerdere keren voor verrassingen gezorgd op de granenmarkt en dat is nu niet anders. De markt leek gezien de prijsontwikkeling van de laatste dagen op de beurs in Chicago uit te gaan van bearish nieuws in het rapport van deze maand. Dat pakte toch anders uit.
10 November 2021
mais maisoogst

Inside Granen en grondstof

Meer maïs en soja, terwijl tarwevoorraad krimpt

Het Amerikaanse landbouwministerie heeft de oogstprognose voor soja en maïs licht naar boven bijgesteld in de oktober editie van het Wasde-rapport. De markt hield hier volgens verschillende analisten al rekening mee. Alleen de sojavoorraad doet de wenkbrauwen fronsen. Bij tarwe is de verwachting juist dat de voorraad krimpt. Wat betekent dat voor de prijsontwikkeling?
13 Oktober 2021
mais korrelmais maiskolf

Inside Granen

Wasde rekent met meer tarwe, maïs en soja

Vrijdag 10 september verscheen het Wasde-rapport van het Amerikaans landbouwministerie USDA. De gegevens in het rapport worden als bearish voor de markt opgevat. Een drukkend effect dus. De opbrengsten van maïs en soja werden verhoogd. Tarwe is een heel ander verhaal.
13 September 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden