Opbrengstprognose granen

tarwe - agri

Nieuws Granen

Zwaar slotstuk tarweoogst komt ten einde

Nagenoeg alle wintertarwe in Nederland is geoogst. Soms kwam daar kunst en vliegwerk bij kijken om het gewas van het land te krijgen. In het midden en noorden van ons land kwam op grote schaal legering en schotvorming voor. Wat doet dat met kwaliteit van het product? Niet alleen voor veevoeders is dat een uitdaging, ook over de beschikbaarheid van zaaigraan zijn zorgen.
22 Augustus 2023
zaaien maiszaaien

Nieuws Granen

Europese akkerbouwer schuift met zijn bouwplan

De Europese graanoogst voor 2023 neemt met 4,4% toe tot 303,5 miljoen ton. Dat zegt Coceral, de Europese organisatie voor graanhandelaren. Daarmee houdt het rekening met flink verbeterde groeiomstandigheden, vooral voor maïs. Wel maken akkerbouwers andere keuzes en kiezen ze voor goedkopere teelten zoals zonnebloemen. Dat zorgt voor een areaalverschuiving in Europa.
31 Maart 2023
graanoogst tarweoogst

Nieuws Granen

Record: tarweopbrengst naar 18 ton per hectare

De Engelse akkerbouwer Tim Lamyman heeft afgelopen jaar twee records gebroken op zijn bedrijf. Het beste perceel tarwe leverde bijna 18 ton per hectare op en dat is een nieuw wereldrecord. Ook het record voor wintergerst werd doorbroken. De droogte van 2022 pakte voor graangewassen goed uit.
6 Februari 2023
akkerbouw tarwe - agri graan - agri

Nieuws granen

Warme herfst bepaalt groei wintergranen in Europa

In de meeste delen van Europa hebben de wintergranen genoten van het relatief warme herfstweer. In enkele regio's zorgde die temperatuur voor een verlenging van de droge zomer. Dit had een beperkte impact op de opkomst van wintergranen.
22 November 2022
graanoogst tarweoogst tarwe - agri graan - agri

Analyse Granen & Grondstof

Granenmarkt zoekt naar een nieuw evenwicht

De prijzen op de internationale graanbeurzen zijn in mineur. Voor een deel komt dit, omdat het Wasde-rapport van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) nog moet indalen. Bovendien blijven ook de ontwikkelingen in het Zwarte Zee=gebied de markt bezighouden.
15 Augustus 2022
graan - agri soja - agri

Analyse Granen & Grondstof

Oogstprognose granen van USDA maakt de tongen los

Dat het USDA aan de opbrengstprognoses ging sleutelen in de augustus editie van het Wasde-rapport werd verwacht. Analisten waren daarbij vooral gefocust op maïs. De rekenmeesters van het USDA hebben de markt weten te overrompelen met een opmerkelijke wijziging in soja.
12 Augustus 2022

Marktflits Granen & Grondstof

Raakt granenmarkt door weerberichten oververhit?

Droogte is samen met een krappe voorraad de drijvende kracht achter de rally op de tarwemarkt. Daarnaast wachten spelers op de markt ook vol spanning op de nieuwe editie van het Wasde-rapport. Welke richting zal het Amerikaanse ministerie van Landbouw de markt op proberen te duwen?
9 Mei 2022
graanoogst combine tarweoogst Verenigde Staten

Analyse Granen & Grondstof

Granenmarkt zet stap omhoog na prognose VS

Het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) voorziet geen grote verschuivingen in de vraag en aanbod op de granenmarkt. De vanavond (vrijdag 8 april) gepubliceerde gegevens in het Wasde-rapport liggen dan ook redelijk in lijn wat de handel verwachte. Dat betekent alleen niet dat analisten er ook vanuit gaan dat het USDA het bij het rechte eind heeft.
8 April 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden