Shutterstock

Inside Varkens

Biggenmarkt onverminderd positief

10 December 2018 - Wouter Baan - 6 reacties

De stemming op de biggenmarkt blijft positief. Niets staat een volgende verhoging voor de DCA BestPigletPrice in de weg.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De stijgende notering is hier een reden voor. Zo is de Duitse biggenprijs (Nord/West-notering) afgelopen week opnieuw met €1 gestegen tot €34,50 per big, waarbij de trendmelding is dat de notering deze week opnieuw in die orde van grootte omhoog gaat.

Krap aanbod
Veel handelaren spreken over een vlotte afzet in Europa, als gevolg van een krap aanbod (dat met de week krapper lijkt te worden). Er worden ook regelmatig biggen van tevoren besteld. De biggenhandel kan per saldo bestempeld worden als een echte 'vraagmarkt'.

Wel komt Kerst dichterbij, wat de doorstroom waarschijnlijk verhindert. Doorgaans vlakken de biggenprijen in de laatste weken van het jaar af en dit scenario ligt ook dit jaar voor de hand.

BPP omhoog
Met nog 2 volle handelsweken op de kalender staat niets een volgende verhoging van de DCA BestPigletPrice in de weg. De notering stijgt met €1,50 tot €35 per big.

De varkensprijs van Vion blijft (zoals verwacht) staan op €1,36 per kilo. De slachterij spreekt over een ruim aanbod dat goed aansluit bij de vraag op de vleesmarkt. Met name de afzet richting de retail verloopt volgens Vion goed; de afzet richting de vleesverwerkende industrie toont een gekleurd gezicht en is niet louter positief.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden