Shutterstock

Inside Varkens

Varkensprijs krijgt alle ruimte om te stijgen

29 Maart 2019 - Wouter Baan

Niets of niemand weet de opmars van de varkensprijzen tegen te houden. De DCA Beursprijs 2.0 zet daarom opnieuw een forse stap naar boven.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De koortshoge temperaturen houden aan en de vraag naar varkens is zeer goed. Het aanbod wordt daarentegen steeds schaarser, omdat de slachtrijpe varkens massaal worden vastgehouden. Het aantal slachtingen in Duitsland kwam afgelopen week uit op 910.074 varkens, wat 10% minder is dan in dezelfde week vorig jaar.

De Internetbeurs steeg vrijdag 29 maart met maar liefst €0,09 tot €1,73 per kilo. De afstand tot de Duitse varkensprijs (de VEZG-notering), die in deze week al met €0,10 steeg tot €1,60 per kilo, is daarmee opgerekt tot €0,13. Dit betekent dat de varkensprijzen in Duitsland de prijsrally komende week hervatten.

Extreem goede vraag
Ook in Nederland worden varkens vastgehouden, al zijn de slachtcijfers in ons land vrij stabiel. Afgelopen week werden 310.000 varkens geslacht, wat hetzelfde aantal is als de week daarvoor. Desalniettemin wordt ook door Nederlandse slachterijen massaal aan de varkens getrokken, waardoor de toeslagen oplopen.

Hoewel slachterijen de markt proberen te temperen, laat de varkensprijs zich door niets of niemand tegenhouden. De vleesexporteurs naar China spreken over wilde prijsbewegingen en een geëxplodeerde vraag. Om de beschikbaarheid van varkensvlees veilig te stellen, kan China niet anders dan in de Europese Unie, Amerika of Brazilië aan kloppen; bijna overal ter wereld lopen de varkensprijzen op.

Forse stijging DCA Beursprijs 2.0
De DCA Beursprijs 2.0 zet opnieuw een forse stap naar boven, op basis van de opgaven bij DCA-Markets. De notering voor geslachte varkens stijgt met €0,10 tot €1,54 per kilo. De prijs van levende varkens schrijft een plus van €0,09 tot €1,25 per kilo.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden