Shutterstock

Inside Varkens

Slachtcijfers tonen krapte in Duitse markt

2 Juni 2019 - Wouter Baan

De krimp in de Duitse varkensstapel tekent zich duidelijk af in de slachtcijfers. In Nederland weet het slachtcijfer overigens wel gemakkelijk boven de grens van 300.000. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In Duitsland wordt al weken gesproken over krapte en daar is geen woord aan gelogen. In de eerste 20 weken van 2019 zijn er 4,4% minder varkens geslacht dan in dezelfde periode vorig jaar. Daarnaast is het aanbod ook in Denemarken en Nederland schaars, waardoor Duitse slachterijen de binnenlandse tekorten niet kunnen aanvullen met aanbod uit omliggende landen.

Kleine daling in Nederland 
In Nederland werden in de eerste 20 weken van het jaar 6,068 miljoen varkens geslacht. Dit is, in vergelijking tot dezelfde periode vorig jaar, een daling van 0,5%. De laatste weken beweegt het slachtcijfer stabiel boven de grens van 300.000 varkens.

Het gemiddelde slachtgewicht laat daarentegen wel een daling zien, al zijn de varkens nog altijd relatief zwaar (vergeleken met eerdere jaren). De verwachting is dat het aantal slachtingen in Nederland en Duitsland, gedurende de zomermaanden, een seizoensmatige daling laten zien. 

Dit artikel is een onderdeel van het deze week verschenen Trendrapport Varkens & Voer Pro, waarin ook aandacht is voor de rentemarkt, mestmarkt en biggenmarkt. Klik hier om het Trendrapport terug te lezen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden