Shutterstock

Nieuws VAB-locaties

Extra geld voor stoppende boer in Brabant

4 December 2019 - Wouter Baan

De provincie Noord-Brabant verlengt de stopperssubsidie (de VABimpuls) met 2 jaar. Daarnaast wordt het budget behoorlijk aangevuld. 

De zogenaamde 'VABimpuls' is het potje dat de gestopte (en stoppende) veehouders in de zuidelijke provincie kunnen aanboren voor advies op het gebied herbestemming of sloop van lege stallen. Deze regeling zou eigenlijk op 10 december vervallen, maar wegens de grote belangstelling heeft de provincie besloten hier 2 jaar aan vast te plakken. De einddatum is nu gesteld op 1 december 2021.

Anderhalf miljoen
Daarnaast wordt het budget met €1,5 miljoen vergoot, waarbij €1 miljoen bestemd is voor boeren die willen stoppen. De rest gaat naar inmiddels gestopte boeren. Deze financiële injectie is de tweede in korte tijd. Half september besloot Brabant de VAB-pot ook met €400.000 aan te vullen, nadat eerder al €250.000 beschikbaar was gesteld.

Tot nu toe hebben bijna 450 boeren gebruik gemaakt van de regeling. In de komende jaren gaan waarschijnlijk nog duizenden Brabantse boeren stoppen. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden