Bekijk de actuele noteringen »

Marktflits: Herma van den Pol

Startschot gegeven voor GVE-regeling

1 Maart 2017 - Redactie Boerenbusiness - 15 reacties

Het startschot voor de GVE-regeling klonk op 1 maart. Veel melkveehouders hebben er al de voorbereidingen voor getroffen en gaan met de ingrijpende maatregel aan de slag. Is er nog een lichtpuntje vanuit de zuivelnoteringen? 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze video? Laat het ons weten
Reacties
15 reacties
andre vw 1 Maart 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/video/markten/video/10873609/Startschot-gegeven-voor-GVE-regeling-]Startschot gegeven voor GVE-regeling[/url]
Start schot van dood schieten van gezonde dieren .
sens 1 Maart 2017
Waar is nou de PvdD? Arme gezonde dieren....nog even tellen, want een tool aanleveren die eenduidig is voor de aantallen is niet voorhanden. Rare boel...
Boer Joop 1 Maart 2017
Ja waar is Marianne Thieme met haar dierenwelzijn ? Schandalig gezonde en hoog produktieve dieren en jongvee slachten Terwijl de fosfaat op de bedrijven verhandelbaar blijft Waanzin !!!!!!!!!!!!
boerin Janny 1 Maart 2017
Ze zijn knettergestoord, de mensen die deze fosfaatwaanideeën hebben bedacht, ze moeten ook hun eigen fosfaatuitstoot eens gaan berekenen, misschien moeten ze dan morgen ook wel het afschot hebben, meer dan verdiend.
De gehele agrarische sector met hun gezinnen en familie naar de kloten helpen zo werkt deze geweldige optie van werken...dankjewel
boer Chris 1 Maart 2017
Nog een extra attentie de grond gebonden bedrijven hebben dit mestprobleem niet gecreëerd, en die hebben dus wel geïnvesteerd in grond en niet alleen in de stalling en vee aankoop.
Het maakt het wrang dat deze bedrijven niet extra worden ontzien ten opzichte van bedrijven die te weinig grond bezitten.
Boeren met grond dat is duurzaam. Maar de huidige regelgeving maakt er kleine fabrieken van met aan en afvoer.
Gerrit 1 Maart 2017
weer een milieumaatregel wie niks oplost ,
misschien komen ze er een keer achter dat het probleem niet door de veehouderij wordt veroorzaakt
Denk dat de bedenkers van deze waanzin meer naar de wei moeten hun hersenen verschrompelen
a. 1 Maart 2017
160000 gezonde koeien en jongvee moeten worden geruimd dit wordt mede mogelijk gemaakt door de eigen zuivel cooperaties die zonodig voorop moesten lopen met een eigen fosfaatplan. dat plan is door van Dam door vele aanpassingen een gedrocht is geworden. waar bijna niet mee valt te werken en het gaat je bijna altijd veel geld kosten uitzonderingen daar gelaten. vleesvee en zoogkoe houders zijn door van Dam opgelicht met dec 2016 en voor melkveehouders vraag ik mij af wanneer komt de groei weer terug na 4% krimp wordt in de praktijk al gauw 5 of 6% en welke garantie krijgen we dat het hierbij blijft derogatie 2018 is nog niet binnen stel brussel zegt de krimp van 2017 was niet genoeg voor derogatie 2018 ik zou niet verbaasd zijn van nog een keer 4% in 2018 met nog hogere boetes en nog meer aanvullende eisen. niets is zo onbetrouwbaar als de politiek het is tijd voor actie kan nog net voor de verkiezingen wie doet er mee?
arda 1 Maart 2017
pure diefstal.
wat nou duurzaamheid? en iedereen kijkt even weg nu?
en waar blijft een knelgeval?
failliet verklaren?
allemaal de bijstand maar in?
wanhopig!!!!!
wat een onrecht!!!!!!!
Boer joep 1 Maart 2017
Waarom gezonde koeien en kalveren op ruimen . Het lijkt wel een Joden vervolging. Als ze voor het afschaffen van de melk Quotum een plan al klaar hadden liggen was het beter en wist iedereen waar ze aan toe waren. Nu is het de dood steek voor het boerenleven wat de boeren generaties lang hebben op gebouwd. Is in een keer weg. Jonge boeren kunnen beter naar Frankrijk gaan om te boeren.. Er zijn in de Politiek maar weinig mensen met een Agrarisch achtergrond en dat is funest voor de Nederlandse Landbouw. En welke agrarier of wie dan ook neem actie . Kijk naar de Franse boeren!
De Moderne Veehouder 1 Maart 2017
Waarom moest dit ook al weer?

Omdat er, volgens een bedenkelijke meetwijze niet aan de papieren nitraatrichtlijn voldaan kan worden.
een verhoogd nitraat in het grondwater. Hoezo?????
Boerin Winnie 1 Maart 2017
Boeren gaan met liefde met hun dieren om Laat het nu net de zuivel zijn die deze afschuwlijke regeling mee hebben helpen ontwikkelen We moeten als melkveehouders de medewerking aan alle controlerende instantie gewoon boycotten Zonder bemoeienis van buiten af word ons beroep weer een stuk gezelliger Ik zou tegen de zuivel willen zeggen schoenmaker blijf bij je leest Boeren weten zelf wel wat en hoe ze een goed product moeten produceren Daar hebben we geen Qlip voor nodig !
Wimpie 1 Maart 2017
Ik wil niet veel zeggen hoor maar hebben we dit niet aan ons eigen te danken met de grootste uitbreiders voorop. Eerst Bevrijdingsdag vieren omdat de quotering er af gaat dan het stalletje even verdubbelen omdat men dacht dat de bomen tot de hemel gingen groeien en dan een paar jaar zuchten en steunen omdat de melk niks meer op bracht en nu weer kermen omdat die stal natuurlijk niet vol komt dus eigenlijk graag even een berg geld vangen omdat we nu weer een knelgeval zijn! Ik melk ook maar heb alleen niet meegedaan aan al die idioterie en als iedereen nou eens normaal was blijven doen waren al deze maatregelen niet nodig geweest!!
Willy 2 Maart 2017
Helemaal met Boer Chris en Wimpie boeren met gezond boeren verstand.
En die nu die groeiers maar roepen dat ze goede koeien moete afslachten ze zijn veel te uitgebreid en ook nog na 1 juli 2015 eigen schuld dikke bult.
Er is altijd nog iets van vaarzen EXPORT altijd aan mee gedaan. Niet uit gebreid wel voldoende grond. Maar moet nu wel zuivel heffing betalen om die krimp ten gunste van de grote groeiers realiseren En ook nog mee betalen voor mest verwerking . Dat we zelf helemaal niet nodig hebben. Grond genoeg.

Dit alles hebben we te danken aan LTO en bestuurde die niet hun gezond boeren verstand gebruikten en niet anders dan bluffen en hun eigen zakken vullen. En daar melkvee sector in een kwaad daglicht gezet hebben bij de maatschappij, en verkwanselen aan multinationaals.

Bestuurders in Brabant die zich al op wiet teelt storten. Hoeveel stallen zijn daar niet gebouwd met wiet geld? En mesthandel stinkt daar ook aan alle kanten. Veel van Bakel praktijken ,kleine bedrijven in de grond trappen en ten gunste van de grote groeiers .Niet de hele sector er aan mee laten betalen. Die groeiers moeten het zelf maar oplossen hadden ze maar niet uit moeten breiden. ZLTO Bestuurders valse profeten.
Wibo van der Linde 2 Maart 2017
Ik zou graag eens een dag de ringweg van de grote steden blokkeren. Waarom altijd eerst praten waar toch niets uitkomt en nog genaaid wordt ook achteraf.
Laten we wat van de Fransen leren en eerst staken en daarna praten!

We hebben niets geen garanties met dit plan en alles is berust op een zeepbel.

Wees wel niemand heeft iets fout gedaan. Intensief of extensief. iedereen heeft zijn bedrijf naar dat moment ingericht wat mocht in de wet.
Ze dachten dat we het zelf oploste maar 18.000 kikkers in de kruiwagen houden lukt niet zolang er geen wet is!
In het buitenland is de link tussen dier en grond al lang gelegd. Jammer genoeg dachten wij met 5 % quotum verruiming een zachte landing te garanderen.

Hop met zijn alle de trekker in kieper er achter en de boel eens blokkeren.

Ze zullen ons nooit met rust laten als we niet eens ons laten horen verplicht weidegang, kalf bij de koe en nu weer mogelijke bemoeienis met de fokkerij! Dit was het laatste waar je nog je eigen beslissing in mocht nemen maar ook dit is-wordt verleden tijd.
ave 3 Maart 2017
De verkiezingen komen er weer aan. Tijd om op de mensen te stemmen die wel snappen wat er gebeurd. Als ik de media zo volg is volgens mij alleen Elbert Dijkgraaf degene die voor ons opkomt en daadwerkelijk snapt hoe het zit. Het is niet meteen mijn partij waar hij bij zit, maar ik denk nu wel: stem op de juiste persoon die snapt wat er gaande is, want dan is er nog een kans op een goed beleid....
Abonnee
betweter 3 Maart 2017
cda kan ook
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Analyse Melk

Arla en FrieslandCampina groeien meer uit elkaar

Nieuws Melk

Fitch wil beter resultaat zien bij FrieslandCampina

Achtergrond Melk

Maar goed dat Friso nog van FrieslandCampina is

Achtergrond melk

FrieslandCampina doet boete, CEO belooft herstel

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden