Drone onderzoekt proefvelden

UAV helpt tarweopbrengst verbeteren

11 December 2013 - Redactie Boerenbusiness

Het lijkt erop of 2014 het jaar van de ‘drones’, officieel UAV’s genaamd, gaat worden. Zo schreven we eerder al over het Duitse bedrijf Geo-Konzept dat speciaal voor agrarische toepassingen een UAV van het type octocopter in de markt zet om gegevens van het veld te verzamelen. In Engeland doet Farm Aerial ongeveer hetzelfde. Echter, hun UAV heeft vier rotors en alleen een simpele foto- en videocamera

Onderzoeksbureau Rothamsted Research ontving 25.000 pond aan subsidie van het Biotechnology and Biological Sciences Research Council (BBSRC) om de UAV aan te schaffen. Hij zal worden gebruikt om hun eigen proefvelden en die van andere te scannen. De onbemande helikopter kan namelijk veel sneller efficiënter gewassen scannen op onder andere ziektes, stress en tekorten. Hiervoor is de octocopter uitgerust met vier verschillende camera’s. Eén camera is gemonteerd in een vaste positie en wordt gebruikt om te laten zien waar de drone vliegt. De andere drie camera’s zijn gemonteerd op een stabiel platform en op afstand bestuurbaar. Dit zijn een high definition kleurencamera, thermische infrarood camera en een hyperspectraal camera.

De UAV zal komend jaar worden ingezet voor het 20:20 Wheat Programme van Rothamsted. Hierbij onderzoekt het bedrijf de mogelijkheid om in 2020 per hectare 20 ton tarwe te tellen. Het is hiermee het eerste onderzoeksinstituut die een UAV in zal zetten voor het scannen van proefvelden. Dit gebeurt door de helicopter laag over de proefvelden te laten vliegen via een vooraf ingesteld vast patroon. De camera’s worden dan gebruikt om genetische verschillen tussen rassen, verschillen in behandeling en herhalingen te meten.

Bron: Fwi.co.uk

uav montage.jpg

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden