Aardappelopbrengsten 2018

aardappelen aardappelbewaring

Inside Aardappelen

Vrije aardappelvoorraad in België extreem laag

De beschikbare hoeveelheid vrije aardappelen in België was begin februari extreem laag. Het niveau in bewaring lag 60% lager dan het 5-jarig gemiddelde en in vergelijking tot 1 jaar terug is de Belgische voorraad zelfs 1 miljoen ton kleiner.
19 Februari 2019
aardappelen aardappeloogst rooien Engeland UK aardappelrooier

Inside Aardappelen

Engeland: late oogst en lage opbrengsten

Terwijl in Nederland en andere West-Europese landen het grootste deel van de aardappelen geoogst is, begint in Engeland aardappeloogst net op gang te komen. Akkerbouwers wachten zo lang mogelijk om te profiteren van nagroei. Hoe is de situatie aan de overkant van het kanaal? 
22 Oktober 2018
aardappelen akkerbouw aardappeloogst Verenigde Staten

Inside Aardappelen

Nagroei laat Amerikaanse aardappeloogst stijgen

De goede groeiomstandigheden voor de hoofdoogst van de bewaaraardappelen hebben er in de Verenigde Staten (VS) voor gezorgd dat de opbrengstcijfers positief zijn bijgesteld. Dit als gevolg van goede nagroei in voornamelijk aardappelstaat Idaho.
8 Oktober 2018
aardappelen akkerbouw aardappelperceel doodspuiten

Inside Aardappelen

Balans in proefrooicijfers kan worden opgemaakt

De proefrooicijfers van Aviko Potato tonen nauwelijks nog beweging. De groei is eruit en de oogst voor de lange bewaring is ondertussen gestart. Ook in België kan de balans worden opgemaakt. Naast een lage opbrengst, is ook de kwaliteit voor sommige rassen een groot probleem.
3 Oktober 2018
aardappelen akkerbouw aardappeloogst

Inside Aardappelen

Hoeveel lager eindigt de Franse oogst?

Dat ook de aardappeloogst in Frankrijk tegenvalt, is een feit. Wat de exacte opbrengst is, blijft echter giswerk. De cijfers van de overheid en telersorganisatie UNPT lopen sterk uiteen. Wat is waar en op welk cijfer komt de opbrengst?
2 Oktober 2018
aardappelen akkerbouw

Inside Aardappelen

Extreem lage Duitse aardappeloogst bevestigd

De Duitse Statistisches Bundesamt Destatis en het ministerie van Landbouw (BMEL) bevestigen de zeer lage aardappeloogst. De voorlopige cijfers voor de oogst van 2018 werden woensdag 26 september gepresenteerd tijdens de 'Kartoffel Herbstbörse'. Naar verwachting daalt het totale volume met 25%.
26 September 2018
aardappelen aardappelperceel groeiseizoen

Inside Aardappelen

25 procent minder aardappelen in België

Ook in België valt de nagroei in de fritesaardappelen tegen, zo tonen de nieuwe proefrooicijfers. In 2017 zorgde dat juist voor een enorme aardappelopbrengst. In 4 weken tijd verbeterde de opbrengst iets, maar daarmee verandert er niets aan de penibele situatie.
25 September 2018
aardappelen akkerbouw aardappelperceel doodspuiten

Inside Aardappelen

Aardappelgroei bij Aviko vlakt af

De proefrooicijfers van Aviko Potato tonen aan dat de groei van de aardappelgewassen afgelopen week is afgevlakt. Dat beeld is vergelijkbaar met de voorgaande jaren. Vanaf week 37 neemt de opbrengst nauwelijks nog toe.
24 September 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden