Gebruiker

Dus, het ligt nog steeds aan de regels, de overheid, de media? Ik mis in dit artikel nog steeds het plan om te komen tot verandering...

Gebruiker

Denk jij dat de mesthandel, inclusief de boeren zo nog ook maar iets durven te sjoemelen?

Gebruiker
veehoudertje

Meneer Nielen, of moet ik zeggen 'netste jongetje van de klas'.... Wat had uw spiegel te vertellen?

Gebruiker
Ton Westgeest

Ja student, het ligt  aan de regels en dus: aan de overheid. Zolang er veel geld te verdienen valt en er een wout aan onzinnige regels is zul je dit houden. En een plan om te komen tot verandering?, is gewoon onzinnig als je deze twee ingrediënten niet verandert.
Wat moet veranderen, is een overheid die niet schimmig is maar recht door zee, die niet met verschillende maten meet, die niet de mensen die het moeten verdienen zitten te pesten met regels die lijken te zijn verzonnen op een lagere school, die hardwerkende mensen vergunningen afgeven en als ze gebouwd hebben het gewoon weer intrekken, etc...
Je wilt een plan om te komen tot verandering??? Dan moet je hier mee beginnen!

Gebruiker
Ard Eshuis

Nou laat de politiek maar eens beginnen met werkbare regels en zware sancties, beide schort het gigantisch tegenwoordig. Dan is aan de regels voldoen en handhaven eenvoudig. Huidige regelgeving is een hopeloze zaak, kun je niet van wie dan ook verwachten dat dat altijd vlekkeloos gaat.
Degenen die bewust de boel saboteren moeten gewoon een jaar geschrapt worden uit dit vak, klaar!

Gebruiker

Kijk rond je heen, loonbedrijven met minder dan 10 personeelsleden investeren miljoenen per jaar. Wel toevallig dat deze dan ook enkele mestscheiders hebben. Dat is gewoonweg met hard werken niet mogelijk.

Gebruiker

Beste Ton, je vergeet een enorme mentaliteits verandering bij de mest producenten en handelaren. Als dat op orde was geweest was het probleem ook niet uit de klauwen gelopen. Onderste uit de kan is deksel op de neus

Gebruiker
Ton Westgeest

Ik heb er ook geen verstand van Erik, ik zie alleen dat waar de overheid zich mee bemoeit, mis gaat. Ik zeg niet dat zij zich nergens mee moeten bemoeien, regels heb je wel nodig soms, maar dan concrete regels die ook te controleren zijn. De regels die ze nu maken trekken vaak een soort maffia-achtige praktijken aan en dan heb je de milieu-, kippen-, mest-, koeien-, kalveren-, voer-, en mensenhandel maffia en dan heb ik het nog niet eens over de drugs-, voetbal-, gewasbescherming-, geneesmiddelen- en de hele politieke maffia.....
Dus een paar goeie regels en de rest overboord.........ooo ik hoop het nog eens mee te maken!!

Gebruiker

is het woud van regels niet ontstaan juist doordat steeds weer gesjoemeld werd? Telkens weer een regel erbij om een maas te dichten omdat 'slimme' ondernemers steeds weer een maasje vonden om zodoende wat ectra te 'verdienen'.
In het nieuws werd genoemd dat de zuidelijke nederlanden veel meer met dit 'probleem' kampen als het noorden.
Als dat klopt wordt er teveel over een kam geschoren. Dat mag dan wel eens genoemd worden.
De overheid kan het mestprobleem vrij eenvoudig oplossen: maak de veehouderij grondgebonden, waarbij (80%?) van de voedergewassen binnen ...(5?) km vanaf de stal moet worden verbouwd.
Daarmee worden meerdere, ook maatschappelijke, vliegen in een klap gedood.

Gebruiker

vroeger had je in het zuiden botersmokkelaars,nu zijn het mestsmokkelaars,het zit in de genen van de zuiderling,cafe naast de kerk .

Gebruiker

@Geert. Dat is een open deur, maar dat mag dan ook wel eens worden gezegd, omdat nu de hele sector zwart wordt gemaakt. Zodat je er niet meer mee hoeft te handelen, want op de keeper beschouwd is de afnemer ook heler.