Bekijk de actuele noteringen »

Boerenbusiness Marktflits

Varkenssector is speelbal in ongelijke strijd

1 September 2015 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Structureel herstel van de varkensprijs is dit jaar tot dusver uitgebleven. De oorzaak hiervan is de Ruslandban, maar ook andere factoren spelen een rol.

De varkenssector heeft als geheel geen invloed op deze factoren, waaronder de mondiale vraag naar en het aanbod van varkensvlees, de wispelturige politiek, de mestmarkt en de financiële markten. De sector is een speelbal van deze factoren en daarom bieden ook de vooruitzichten voor de tweede helft van het jaar weinig ruimte voor optimisme, zegt marktwatcher Elze Kuiper. 

Dit staat in de DCA Varkens Marktanalyse ‘Varkenssector speelbal in ongelijke strijd' die is gepubliceerd door DCA Groep. Het marktrapport is onderdeel van het abonnement of proefabonnement op DCA Varkens & Voer Pro.

Ben u geen abonnee en wilt het het rapport ook ontvangen? Vraag het rapport dan hier aan.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze video? Laat het ons weten
Reacties
1 reactie
Jan Baars 1 September 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/videos/marktflitsen/video/10865508/Varkenssector-is-speelbal-in-ongelijke-strijd]Varkenssector is speelbal in ongelijke strijd[/url]
Ik mis in dit verhaal dat er een enorme schaal vergroting heeft plaatsgevonden om de kostprijs te drukken. Dit heeft geleidt tot een overcapaciteit wat een steeds verdere verlaging aan de opbrengst kant tot gevolg heeft. Deze vicieuze cirkel zal je eerst moeten doorbreken om betere rendementen voor de overblijvers te genereren.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden