Podcast Valuta met Joost Derks

'Als renteverschil op blijft lopen, wordt euro zwakker'

Al ruim een jaar wordt de euro langzaam zwakker ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Pariteit, oftewel de euro is gelijk aan de dollar, komt in zicht, maar eerst moet op de valutamarkt nog een andere barrière worden geslecht. Dat vertelt Joost Derks, head of desk Nederland bij iBanFirst, in de eerste podcast Valuta. Met presentator Eric de Lijster bespreekt Derks de ontwikkelingen op de financiële markten.

Maar niet voor even stil te staan bij de persoon Joost Derks zelf, zijn voorliefde voor valuta en over het feit waarom de valutahandel hem na ruim 25 jaar nog steeds niet begint te vervelen. Ook onthult hij de reden dat iBanFirst zijn Nederlandse kantoor in Rotterdam heeft staan en niet in het vermeende financiële hart van Nederland, Amsterdam. De spilfunctie van de rente, het beteugelen van de inflatie, het beleid van de centrale banken ECB en Fed, de koers van euro/dollar en die van het Britse pond, het komt allemaal voorbij in deze podcast. 

In de podcast Valuta neemt Eric de Lijster maandelijks met valutaexpert Joost Derks de ontwikkelingen door op de valutamarkten. Deze wordt afwisselend gepubliceerd op de kanalen Boerenbusiness.nl en Foodbusiness.nl. Joost Derks schrijft ook wekelijks een column, die elke donderdag op Boerenbusiness en Foodbusiness wordt gepubliceerd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze podcast? Laat het ons weten

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox