Niet voor verkoop

Nissan bouwt boerenbak op rupsen

10 Mei 2017 - Niels van der Boom

Wie met zijn auto wel eens moeite heeft om op lastig bereikbare plekken van zijn bedrijf te komen, kan bij Nissan aankloppen voor de oplossing. Bij wijze van een stunt zette het een X-Trail 4x4 op rupsen en onderging hij een flinke pimp beurt. De ultieme boerenbak?

In maart schreven we nog over een Land Rover, die een speciale Discovery 4x4 heeft gebouwd voor het Rode Kruis. Een ideale auto voor boeren, omdat je van achter het stuur drones kunt lanceren en kunt laten landen op het dak. De Discovery is ongetwijfeld een terreinauto, maar Nissan doet er nog een schepje bovenop. 'Rogue Trail Warrior' heet hun creatie. Hij is gebouwd als publiekstrekker op de Auto Show in New York.

Technisch is de auto ongewijzigd

Opvallend zijn de 4 rupsen
Het meest opvallend aan de Rogue crossover zijn de 4 rupsen waar hij op staat. Die heeft Nissan bij American Track Truck ingekocht. Technisch is de auto verder ongewijzigd gebleven, zo zegt een woordvoerder. Alleen de wielkasten en vering zijn aangepast. Wel is de afdeling vormgeving aan de slag gegaan met het design. Zo kreeg hij een camouflage wrap, gele 'militaire' koplampen, fikse LED-lampen en een lier die 1.800 kilo kan trekken.

Het is niet de bedoeling dat Nissan de auto daadwerkelijk gaat verkopen. Woordvoerder Dan Passe heeft echter goed nieuws voor wie er echt om zit te springen. Alle onderdelen zijn los te koop. Een beetje creatieveling kan dus zelf zijn X-Trail ombouwen, of iedere andere truck. Overigens werd in 2015 al eens een Juke, door Nissan, op rupsen gezet.

Sneeuw en los zand
Een setje rupsen kost je ruim 8.000 euro, exclusief verzendkosten. Volgens de autofabrikant zijn ze vooral nuttig voor het rijden in sneeuw en los zand. Daarvoor verkoopt de rupsbouwer ook de meeste sets. De rupsen zijn van rubber, maar de kammen van ijzer. Heel comfortabel op de weg zal het niet zijn.


Nissan zette de X-Trail op vier rupsen van het Amerikaanse bedrijf Track Truck. Zo'n setje kost je ongeveer 8.000 euro.


Heel stevig zien de rupsen er niet uit en op de weg is het waarschijnlijk niet erg comfortabel. Ze zijn vooral voor sneeuw en zand bedoeld.


De auto kreeg een 'wrap', speciale koplampen, LED-verstralers en een flinke lier.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden