Nieuws Rente

Euribor-handelaren veroordeeld tot 13 jaar cel

19 Juli 2018 - Kimberly Bakker

Handelaren van de Deutsche Bank en Barclays zijn veroordeeld tot gezamenlijk 13 jaar cel, omdat zij de Euribor-rente manipuleerden voor eigen gewin. Dat meldt De Telegraaf donderdag 19 juli.

De onderzoeksinstanties hadden 7 jaar nodig om voldoende bewijs te verzamelen. De voormalig bankier Philippe Moryoussef van Barclays was ondertussen naar Frankrijk vertrokken om de celstraf te ontlopen. Dat is hem niet gelukt, want donderdag is bepaald dat hij een celstraf van 8 jaar moet uitzitten. 

Christian Bittar, destijds werkzaam bij de Deutsche Bank, kreeg donderdag te horen dat hij een celstraf van 5 jaar en 4 maanden krijgt. Daarnaast ging hij akkoord met een boete van $4,3 miljoen.

Rabobank betrokken
Ook diverse handelaren van Rabobank zijn bij deze affaire betrokken geweest. De bank schikte echter in augustus 2016 (namens 4 handelaren) al. Andere betrokken banken betaalden in totaal zo'n $9 miljard aan boetes.

Het Euribor-tarief, dat als leidraad wordt genomen voor veel andere rentederivaten (zoals die op hypotheken), wordt berekend op basis van gegevens die 40 diverse banken aanleveren. Daar is Rabobank ondertussen mee gestopt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden