Shutterstock

Inside Olie

Vrije val olieprijs positief aan de pomp

5 December 2018 - Anne Jan Doorn

De laatste maanden was het regelmatig pijnlijk om te tanken. Echter, inmiddels zijn de dieselprijzen weer gezakt. Dat is met name te danken aan de vrije val van de olieprijs, hoewel deze wel weer aan een stijging begonnen is.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Diesel kostte maandenlang meer dan €100 per 100 liter en eind oktober kwam de prijs zelfs uit op €108 per 100 liter (bij levering van 4.000 liter). Inmiddels is de prijs gedaald tot €98 tot €99 per 100 liter, afhankelijk van de leverancier.

De olieprijs kwam in oktober (na de piek van $86 per vat) in een vrije val terecht, waardoor de prijs zakte tot onder de $60 per vat. De oorzaak was de stijgende olieproductie in de Verenigde Staten en Rusland. Echter, ook Iran speelt een rol. Diverse landen mogen toch olie importeren uit het land, ondanks sancties vanuit de Verenigde Staten. Dat zorgt voor meer aanbod.

Olieprijs is stijgende
De vrije val lijkt voorbij, want deze week stijgt de olieprijs weer. Dat had onder meer te maken met een overeenkomst tussen Saoedi-Arabië en Rusland. De landen besloten om ook in 2019 samen te werken bij het bepalen van de olieproductie, om de markt zodoende te reguleren. Daarbij is er veel onrust vanwege het vertrekken van Qatar uit de OPEC.

De olieprijs laat weer een stijging zien, na de vrije val van afgelopen maanden.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden