Jeroen Oerlemans

Nieuws Benoeming

Louise Fresco bestuurder bij Syngenta

15 April 2019 - Niels van der Boom - 4 reacties

Louise Fresco, de voorzitter van de raad van bestuur van Wageningen University & Research (WUR), is toegetreden tot het bestuur van chemie- en zadenbedrijf Syngenta. Hier gaat zij een onafhankelijke, niet-uitvoerende functie bekleden. Dit maakte het Zwitserse bedrijf vrijdag 12 april bekend.

Fresco is sinds juli 2014 voorzitter van de raad van bestuur van WUR. Ze heeft ruime ervaring met het bekleden van een functie die gelijk is aan de functie die ze nu bij Syngenta gaat bekleden. Zo was ze 8 jaar lang een niet-uitvoerend bestuurder bij Unilever en vervulde ze een soortgelijke functie bij Rabobank.

Chinese eigenaar
Fresco is vrijdag 12 april benoemd gedurende de algemene vergadering van de aandeelhouders van Syngenta, zo meldt het bedrijf. Dit Zwitserse concern is sinds 2017 in handen van ChemChina, die er €39 miljard voor neertelde.

Het bedrijf roept de expertise in van Fresco omdat het met steeds meer uitdagingen te maken krijgt. Fresco meldt dat ze met de benoeming mee gaat werken aan het realiseren van een duurzamere voedselproductie en het verminderen van de milieu-impact. Dit op basis van nieuwe wetenschappelijke inzichten.

Het is geen geheim dat Fresco een groot voorstander is van de genetisch gemodificeerde (GMO) gewassen. Dit wordt eveneens onderschreven in haar populaire boek 'Hamburgers in het Paradijs'.

Enorme CV
De professor neemt een enorme hoeveelheid kennis met zich mee. Ze is wereldwijd een autoriteit op het gebied van voedselzekerheid en wetenschap. Ze is lid van 8 wetenschappelijke academies en was 10 jaar adjunct-directeur-generaal van de FAO.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
4 reacties
hans 15 April 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/financieel/artikel/10882083/louise-fresco-bestuurder-bij-syngenta]Louise Fresco bestuurder bij Syngenta[/url]
Ja, gemakkelijke journalistiek!
Een persbericht voor zoete koek copieren.

Wat zal deze "professor" een koersverandering teweeg brengen bij de zoveelste multinational waar zij werkt. Zij leeft van intensivering, modificering en uitbuiting der Aarde en boeren.

En haar werven om haar autoriteit, haar enorme hoeveelheid kennis op het gebied van voedselzekerheid en wetenschap, oude kennis dus, maar haar verkopen aan het publiek als pionier op basis van nieuwe wetenschappelijke inzichten.

Weer een poging om gouden graaierij als groene transitie te verkopen.

Abonnee
Jantje 15 April 2019
@ Hans, drink jij elke ochtend een litertje azijn op of zo?
henk 15 April 2019
@hans @jantje minstens 2 liter azijn/dag
Arnold 16 April 2019
Ze gaat hier een onafhankelijke functie bekleden.

Als zij er voor gezorgd had dat de WUR een onafhankelijke koers had gevaren zou ze dan ook voor de functie gevraagd zijn?

We weten toch allemaal dat ook de WUR last heeft van het broodheerschap.
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden